Augmented reality-software Obvious Engine voor iedereen te gebruiken (video)

De augmented reality-software Obvious Engine is vanaf nu ook door andere ontwikkelaars te gebruiken in iPhone-apps. In een video laat Harmonypark zien hoe hun software voorwerpen op de iPhone kan manipuleren.

Obvious EngineWe schreven eerder nog over English Hedgerow, een augmented reality-bord waar verschillende diertjes op kwamen zitten als je er met een iPhone-app naar keek. De technologie achter deze app, de Obvious Engine, is beschikbaar gemaakt voor andere iOS-ontwikkelaars. Hierdoor kunnen er apps ontwikkeld worden die een vervormde versie van de werkelijkheid laten zien. In een filmpje van ontwikkelaar Harmonypark is te zien hoe je met de technologie bijvoorbeeld een blikje Dr. Pepper kunt manipuleren.

De meeste augmented reality-apps die op het moment beschikbaar zijn, maken gebruik van speciale tekens op papier om een voorwerp te generen of manipuleren. De Obvious Engine zou een bepaald 3D-object in één opslag detecteren, waardoor je hem ook kunt draaien terwijl de app zijn truukje blijft uitvoeren.

De ontwikkelaar demonstreerde in een video wat er zoal mogelijk is met de Augmented Reality-technologie. Hierin is een blikje Dr. Pepper te zien waarvan de zijkanten pulseren, iets dat ononderbroken te zien blijft terwijl het blikje heen en weer gedraaid wordt. In twee andere tests zie je hoe de app het blikje met andere animaties goed blijft bewerken terwijl je hem beweegt en aanraakt.

Het is nu wachten totdat andere ontwikkelaars de Obvious Engine ook gaan gebruiken om aparte, omgevingsmanipulerende apps te maken. Wat zouden jullie graag zien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 16:51
Categorie Diensten
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.