iOS game-update: hersenkraker Quell Memento, Battle Bears Gold en Incredible Jack

Rroaaarr! Oké, we weten niet of het letterlijk een kreun is die een van de Battle Bears uitslaat, maar het is wel een lekkere binnenkomer en het onderstreept het idee van Battle Bears Gold: een nieuwe editie van de online shooter die nog brutaler en chaotischer is dan de voorgangers. In platformer Incredible Jack springen […]
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Incredible Jack iOS headerRroaaarr! Oké, we weten niet of het letterlijk een kreun is die een van de Battle Bears uitslaat, maar het is wel een lekkere binnenkomer en het onderstreept het idee van Battle Bears Gold: een nieuwe editie van de online shooter die nog brutaler en chaotischer is dan de voorgangers. In platformer Incredible Jack springen we ouderwets nieuwerwets tegenstanders op hun hoofd en Quell Memento is het derde puzzelspel in korte tijd dat imponeert. Voer voor je hersens!

Battle Bears Gold uitgebracht

GU DI Battle Bears Gold iPad iPhoneDe Battle Bears zijn aanstichter van een paar verschillende sleeperhits op allerlei platformen: de games zijn niet van het label ‘AAA’ en ontwikkelaar SkyVu Pictures geniet ook nog lang niet de naamsbekendheid van een Rovio, Zeptolab of Gameloft, maar toch slaan de games met de beren goed aan. Battle Bears: Gold is een nieuw deel in de serie waarin je opnieuw meekijkt over de schouder van een moordlustige teddy. Die beer speel je natuurlijk zelf, op de shootermanier met enerzijds lopen en anderzijds rondkijken. En schieten natuurlijk. Dat gebeurt altijd online in Battle Bears Gold, in de iedereen-moordt-elkaar modus Deathmatch of de tactischere variant Plant the Bomb, waarin in teams wordt samengewerkt voor een doel. In dit deel kan je verder ook een Privé arena aanmaken om alleen met en tegen bekenden van je te spelen, waarna je opnieuw als pluche generaals over de verschillende velden kan struinen om andere donspoten van hun sloffen te schieten. Met acht soldaatklassen, tig loadout-instellingen voor je eigen wapenarsenaal en het aantrekkelijke prijskaartje, mag de schietfanatiekeling zich melden voor duty.
Downloaden: Battle Bears: Gold (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Incredible Jack: simpele platformer

GU DI Incredible Jack iPad iPhoneEr was eens een tijd dat een platformspel onverbiddelijk was. Dat je eigenlijk alleen in de ultieme flow tussen de verschillende obstakels en vijanden heen kon bewegen om niet het loodje te leggen en het level opnieuw te beginnen… als je levens tenminste niet op waren en je Game Over was. Die games zijn er nog wel zo nu en dan – kijk maar naar Donkey Kong Country op de Nintendo Wii – maar ze worden zeldzaam. Incredible Jack is zo’n springspelletje dat illustreert dat tijden zijn veranderd. Het ziet er ontzettend vrolijk uit met een blij geel mannetje als hoofdrolspeler, heeft omgevingen die er leuker uitzien dan dat ze echt doordacht zijn en het gaat bij het spelen vooral om muntjes pakken. Traditionele platformgrollen als tegenstanders op hun hoofden springen zitten er nog wel in, maar de ‘uitdaging’ ligt eigenlijk meer bij het halen van zoveel mogelijk opraapmetaal voor een klinkende score. Het spel doet er eigenlijk niet zoveel aan je het vuur aan de schenen te leggen, eigenlijk. Maar tegelijkertijd gebeurt er wel van alles om je heen. Plafonds storten naar beneden, ondergronden zakken weg in de lava. Met 37 levels en de grote mate van toegankelijkheid met drie actieknoppen, zal Incredible Jack voor velen onder ons een prima tussendoorspelletje zijn.
Downloaden: Incredible Jack (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Quell Memento

GU DI Quell Memento iPad screenshot“Once upon a time, I forgot the world.” Zo klinkt de prachtige afsluiter van de trailer van Quell Memento, een puzzelspelletje dat we voor de diversiteit in de rubriek vorige week nog even lieten liggen voor Chock-A-Block en Marbly. Dat waren al twee fijne puzzelspelletjes, en Quell Memento voegt zich nog even doodleuk in dat rijtje. Want ook hier hebben we een hersenkraker in handen. Met kleine veegbewegingen stuur je gekleurde bubbels rond die uiteindelijk steentjes moeten verlichten. Allerlei objecten, maar toch voornamelijk blokken die de zijkanten van een puzzel tekenen, staan daarbij in de weg. Je zoekt zelf de weg maar uit om het level te halen. Quell Memento telt maar liefst 150 levels die geleidelijk in niveau worden opgeschroefd en we durven nog niet te voorspellen hoeveel minuten of misschien wel uur je tegen het einde in het spel hebt gestoken. iCloud-synchronisatie zorgt ervoor dat je voortgang wordt bewaard tussen iPhone- en iPad-versie en achievements in Game Center moeten een stuk achter de deur vormen om verder te spelen – ook als je hersens je even in de steek laten.
Downloaden: Quell Memento (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 23:48
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.