Byword 2.0: tekstverwerker kan nu publiceren op blogs

Markdown-editor en tekstverwerker Byword heeft een grote 2.0-update gekregen voor iPhone en iPad, met publish-functies en meer lettertypes.

Byword 2.0 iPhone iPadEr is een tijdje niets meer van vernomen, maar nu heeft de simpele tekstverwerker Byword een grote update gekregen voor de iPhone en iPad. De toepassing waarmee je kan teksten opmaakt via markdown editing – simpele leestekens om woorden plaatsen – is een heel stuk veelzijdiger geworden in versie 2.0. De applicatie kan nu volledig offline werken, je kan documenten verplaatsen en kopiëren tussen Dropbox en iCloud en tegen een in-app aankoop, wordt de app een instrument om te publiceren op WordPress, Tumblr, Blogger, Evernote en Scriptogram.

Op dit moment kan je alleen teksten doorzetten naar de blogplatformen en dat is niet zo vreemd, want Byword is in de kern nog steeds een simpele tekstverwerker waarin je zo snel mogelijk een licht opgemaakte tekst kan schrijven. Ontwikkelaar Metaclassy benadrukt echter dat een update alsnog media-mogelijkheden voor bijvoorbeeld ingevoegde foto’s kan introduceren. Tot die tijd lijkt de in-app aankoop van 4,49 euro voor het publiceren van teksten op blogs, een tikkeltje duur. De applicaties van de platformen waarnaar hij door kan sturen, zijn namelijk allemaal gratis.

Byword introscherm bloggen Byword kiezen uit opslagdiensten

De functie waarmee je kan publiceren op blogs, speelt ook in op de kenmerken van die blogs. Zo kan je je publicaties meteen een titel, tags, een categorie (WordPress), notitieblok (Evernote) en publicatiestatus (opnieuw WordPress) meegeven.

Zonder de in-app aankoop blijven er genoeg vernieuwingen en verbeteringen aan Byword 2.0 voor iPhone en iPad over. Er is vooral progressie geboekt op het gebied van offline- en online synchronisatie. Byword zorgde er al voor dat je teksten werden opgeslagen in iCloud en/ of Dropbox, maar zorgt er nu ook voor dat opgeslagen documenten offline worden ingeladen als je verbonden bent via Wi-Fi. Zo kan je zonder verbinding verder tikken waar je gebleven was. 2.0 Lost conflicten ook beter op. Mocht het ergens botsen dat je twee nieuwe versies van een tekst hebt, dan kan je ze naast elkaar leggen en besluiten welke versie de betere is en met welke je verder wilt gaan. Over verder gaan gesproken: de applicatie onthoudt ook waar je gebleven bent in de markdown-preview van een tekst die je schrijft.

Byword schrijven met markdown Byword instellingen iPhone

Als laatste grote aspect van Byword 2.0, kan je nu kiezen uit vier lettertypes: Avenir Next is de ronde nieuwe standaardletter, maar je kan ook kiezen uit Helvetica Neue, Courier en Georgia. Daarnaast kan je nu de lettergrootte aanpassen, naast opties voor automatische hoofdletters, autocorrectie, de spellingschecker, TextExpander-ondersteuning en een nachtthema met zwarte achtergrond.

Downloaden: Byword (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 17:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen schrijven, tekstverwerker, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.