Gmail voor iOS ondersteunt nu inbox met categorieën

De officiële Gmail-app voor iOS ondersteunt nu ook het nieuwe inboxsysteem met aparte categorieën.

Gmail categorieen inboxDe officiële Gmail-applicatie voor iOS heeft een forse update gekregen, waardoor de app voortaan de nieuwe inbox met aparte categorieën ondersteunt. Het vernieuwde inboxsysteem werd eerder al geïntroduceerd op de Gmail-website, maar was nog niet in de app te vinden. Maak je gebruik van de gesplitste mailbox, dan verschijnen onder andere je belangrijke e-mails, social media-berichten en nieuwsbrieven in aparte categorieën. Door mails die onder een bepaald onderwerp vallen toe te wijzen aan de juiste inbox, leert Gmail wat je waar wil hebben. Op deze manier doet Google een poging om je e-mail overzichtelijker te maken.

Gmail meldingenJe krijgt de aparte inboxcategorieën pas te zien als je deze hebt geactiveerd op de Gmail-site. Dit doe je door op de website op het tandwiel te drukken en te kiezen voor ‘Inbox configureren’. Je vindt de aparte inboxen onder de knop linksboven in het scherm, bovenin de lijst met opties. Je kunt een e-mail naar een inbox verplaatsen door bij het specifieke bericht op het driehoekje rechtsboven te drukken en te kiezen voor ‘Verplaatsen’.

De update maakt het tevens mogelijk om je app-notificaties preciezer in te stellen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen een pushbericht te ontvangen bij e-mails in je prioriteitsinbox. Heel uitgebreid zijn deze opties op het eerste gezicht alleen niet: je kunt alleen kiezen voor push bij alle mail, primaire mail of helemaal geen e-mail. Je kunt per account kiezen of je e-mail wil filteren.

Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 19:37
Categorie Productiviteit
Onderwerp gmail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.