Verstuur echte kaarten met Greetz-app voor iPhone

Met de uitgebreide applicatie Greetz Mobile kan je zelf kaarten maken of aanpassen op de iPhone of iPod touch. De app biedt ontzettend veel mogelijkheden maar het bewerken gaat nog niet helemaal vloeiend. Daarnaast zijn de kaarten vrij prijzig.

greetz mobileAls je de nieuwe iPhone-applicatie Greetz opent, krijg je meteen te zien hoe lang het nog duurt tot de volgende buslichting. Je weet dus precies hoeveel tijd je hebt om een kaartje te sturen. Met Greetz kun je zelf een kaart aanmaken of er eentje kiezen uit 52 collecties met meer dan 1.000 kaarten. Je kunt het lettertype bepalen, een boodschap inspreken, afrekenen en de kaart versturen. Op de valreep nog een kaartje sturen kan niet makkelijker – al hangt er wel een behoorlijk prijskaartje aan.


Voor een normale kaart betaal je al 2,25 euro en als je er een wilt versturen met ingesproken boodschap, mag je minstens 7 euro aftikken. Daar staat tegenover dat er heel veel mogelijkheden zijn. Zo heb je de keuze uit meer dan duizend kaarten en de mogelijkheid om zelf een kaart te ontwerpen. Het voordeligst is als je al lid bent bij Greetz, maar ben je dat niet, dan kost een vierkante kaart €3,15 en een staande en liggende beide €2,85. Vervolgens zwem je in een zee van opties.

Je kunt een achtergrondfoto selecteren, tekst schrijven en positioneren, meer dan 400 verschillende versieringen toevoegen en zelfs een handgeschreven handtekening maken en plaatsen. En dat dan voor drie van de vier kanten van een kaart. Het aantal mogelijkheden is enorm uitgebreid. Je kan zelfs een foto maken vanuit Google Maps om te laten zien waar je bent. Als je klaar bent met het bewerken van de kaart, bepaal je in welk formaat je de kaart wilt sturen en naar welk adres deze verstuurd moet worden. Na het inloggen kan je nog eens een cadeau erbij uitzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een chocoladereep of een bos bloemen meesturen – uiteraard wel tegen een flinke meerprijs. Als je nog geen account bij Greetz hebt, kun je je registreren via de site. De betaling daar loopt via iDEAL. De app zelf is ontwikkeld door Sharewire.

Zoals in sommige andere fotobewerkingprogramma’s ook wel eens het geval is, is het verplaatsen en verkleinen van objecten soms een crime. Zo lukte het ons alleen om tekst te verplaatsen door het kader steeds weer groter en kleiner te maken totdat deze precies in de goede hoek stond. Na een paar handelingen gaf het bewerken er zelfs de brui aan. Ook zagen we geen optie om het lettertype te veranderen. Er gaat veel werk in een kaart zitten, dus je moet er echt even goed voor gaan zitten.

Downloaden: Greetz (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.