Coverjam voor iPhone: foto’s van artiesten bekijken tijdens muziek luisteren

De nieuwe iPhone-app Coverjam laat foto's van de artiesten zien bij muziek die je hoort op de iPhone of iPod touch. De foto's worden automatisch ingeladen vanaf internet en worden afgespeeld als slideshow.

Coverjam Pro iPhone iPod touchDe nieuwe applicatie Coverjam doet een poging om de standaard muziekspeler van je iPhone of iPod touch te verdrijven en gooit daarvoor foto’s van de artiest in de strijd. In de eerste seconde dat een nummer op het toestel draait, zoekt de applicatie een stuk of tien foto’s van de artiest en laat die zien in de speler. Er is een knop om de beelden fullscreen te bekijken als slideshow. Die functie werkt ook in de liggende stand van de telefoon.

Coverjam iPhone AdeleEr is een gratis en een betaalde versie van Coverjam. Het verschil daartussen is dat de betaalde versie ook op de iPad werkt en alleen de gratis versie een reclamebanner bevat bovenin het beeld van de muziekspeler. Ook in volledig scherm in de staande stand van de iPhone is die nog te zien. De uiting verdwijnt echter in de horizontale houding. In die stand heeft Coverjam een perfecte screensaver van de iPod-functie van de telefoon gemaakt. De iPhone blijft erbij in de actieve stand staan; het beeld valt dus niet uit na een tijdje. Je kan ook zelf tussen foto’s swipen. Druk op een verbodsbord en je ziet de betreffende foto de volgende keer niet meer.

Coverjam iPhone fullscreenMet een tik op het scherm kun je vanuit elke plek in de applicatie naar het vorige of volgende nummer. Alleen als fullscreen uit staat kan er echter een andere artiest, een ander album of een andere playlist geladen worden. Helaas heeft Coverjam de rare trek om een zorgvuldig zelf samengestelde playlist doorelkaar te gooien en op alfabet te sorteren, waarbij nummers die met een kleine letter beginnen ook nog eens achteraan worden gezet. We vroegen de ontwikkelaar waarom dat was. Een foutje, luidde het antwoord – en iets dat in volgende versies verholpen zal worden.

Foto’s die je bevallen kunnen gedeeld worden via Twitter, Facebook of e-mail. Ook kan je ze in Safari bekijken. We hebben dat een paar keer gedaan en het blijkt dat foto’s onder andere van Instagram, Flickr en de muziekdatabase Last.fm worden geplukt.

Downloaden: Coverjam Pro (€0,79, universele app)
Downloaden: Coverjam (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 15:27
Categorie Muziek
Onderwerpen artiesten, muziek, playlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.