Backseat Driver voor iPhone: laat kroost meerijden op de achterbank

Met Toyota's applicatie Backseat Driver kunnen kinderen meerijden met hun ouders, waar die ook heen gaan. Door het GPS-signaal berekent het spel meteen uit waar de auto rijdt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Backseat Driver iPhone iPod touchNet te laat of net op tijd voor de vakantie heeft Toyota de iPhone-applicatie Backseat Driver uitgebracht. Daarmee kunnen de achterbankbewoners tijdens de autorit meerijden met papa- of mamalief. Op basis van GPS-gegevens rijdt de zelf geknutselde kinderauto van het kroost mee op de iPhone en worden onderweg allerlei punten verzameld voor dingen die op Google Maps ingevoerd zijn.

Dat is hoe simpel Toyota’s gratis app uit te leggen is, maar in de praktijk is het nog eenvoudiger. Je start de applicatie op, ontwerpt een auto met behulp van de punten die tot dusver zijn verzameld en begeeft je op de wegen waar de échte bestuurder rijdt. In het beeld op de telefoon is de auto van de ouders zichtbaar en je rijdt er zelf achteraan. Nieuwe wegen worden met naam weergegeven en alle plekken op Google Maps kun je oppakken door je auto licht heen en weer te slingeren over het wegdek. Zo zijn er punten te verzamelen door langs restaurants, tankstations en nog veel meer te rijden. Meer punten betekent meer aanpassingsmogelijkheden dus een persoonlijkere auto.

Hoewel Backseat Driver een applicatie van Toyota is, is dat op het introscherm van het spelletje na, niet terug te zien. Zo kun je bijvoorbeeld niet in een Toyota Yaris of iQ rijden, maar kan er zelf een auto worden aangemaakt. Die heeft in eerste instantie iets weg van een rijdende klomp, maar kan voorzien worden van een andere kleur, ander patroon, blitsere velgen en verschillende neuzen.

https://www.youtube.com/watch?v=-mjudtrwdS4

Er zijn geen mogelijkheden om af te gaan in Backseat Driver; er zijn alleen punten te verzamelen door objecten op de weg te pakken en de auto leuker te maken. Dat was duidelijk ook de insteek van Toyota. Als de kleine gefrustreerd de iPhone in de hoek zou gooien, diende Backseat Driver zijn doel niet.

Downloaden: Backseat Driver (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 15:27
Categorieën Amusement, Kinderen, Reizen
Onderwerpen toyota, uitgaven, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.