Clash of Clans: strategiespel krijgt nieuwe helden en duister drankje

Clash of Clans is een enorm populair bouw- en strategiespel voor iPhone en iPad en is voorzien van een update met helden en duister elixir.

Clash of Clans 3.3 iPhone iPadHet razend populaire gratis te spelen strategiespel Clash of Clans op de iPhone en iPad is voorzien van een update waar veel fans de handen vast voor op elkaar krijgen. Versie 3.3 introduceert twee nieuwe helden die je kan inzetten bij het veroveren van andere dorpen, en niet dood kunnen gaan in het spel: de boogschutterkoningin en de barbaarkoning. Als ze gewond raken, doen ze louter een dutje. Het mag duidelijk zijn dat je de helden niet zomaar aan je riddermacht toevoegt.

In Clash of Clans bouw je een dorp op met een wat bloederige intentie dan in de meeste bouwspellen. Je prepareert je viking-achtige volk ermee voor het veroveren van dorpen van andere spelers, en kan ook zelf aangevallen worden. Daar richt je de voorzieningen en verdediging binnen je dorp op in. Hoe meer je bouwt, hoe meer mogelijkheden je hebt voor aanval en verdediging.

Clash of Clans screenshotDe helden gaan gepaard met de nieuwe grondstof duistere elixir. Het is die grondstof die je nodig hebt om te helden te ronselen. Het verkrijgen van duistere elixir doe je door in de grond te boren en een depot te bouwen en is mogelijk vanaf stadhuislevel 8. Maar: al vanaf stadhuislevel 7 kan je een duister elixir-depot bouwen waarmee je de grondstof van andere spelers kan ontvreemden bij veroveringen.

Het spel heeft verder nieuwe upgrades van de bogen en muren voor de verdediging en past een grote hoop kleine dingen aan. Daarnaast zie je nu wie de meest waardevolle leden zijn in de clan van online spelers waarbij je je hebt gevoegd. De score van clanleden wordt gebaseerd op het aantal gedoneerde troepen. Als laatst is de app weer ontdaan van zijn kerstthema en -muts in het app-pictogram.

Clash of Clans voor de iPhone en iPad is in een half jaar tijd op bijna sluipende wijze uitgegroeid tot een enorm succesvol spel. Het staat momenteel hoog in de lijst van apps die het meest opbrengen – samen met Hay Day van dezelfde ontwikkelaar Supercell – en heeft in de huidige versie de perfecte score van vijf sterren in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Clash of Clans (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2013, 11:35
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, hay day

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.