Cate wil Gmail combineren met Twitter, Facebook en App.net

De nog niet uitgebrachte iOS-app Cate wil meerdere chatdiensten en e-mail van Gmail combineren in één, Clear-achtige interface.

CateDe ontwikkelaar van Cate wil gesprekken die je voert via Facebook, Twitter, Gmail en App.net combineren in één applicatie, zodat je niet langer tussen apps hoeft te schakelen voor verschillende discussies. Hiervoor gebruikt Cate een kleurrijk maar minimalistisch uiterlijk dat iets wegheeft van het geprezen Clear. Cate zorgt ervoor dat alle gesprekken er hetzelfde uitzien, ongeacht de bron. Op Twitter worden gebruikersnamen weggelaten, terwijl bij e-mail geen lange adressen in beeld verschijnen.

Cate zal in eerste instantie alleen Facebook, Twitter, Gmail en App.net gebruiken. Bij Gmail gaat het niet om de chats via Google Hangouts, maar ontvangen e-mails. Dit betekent dat je e-mail en chatberichten op één plek worden gecombineerd. Uiteraard is Cate daarmee nog geen totaaloplossing. Chatdiensten zoals iMessage en WhatsApp worden niet ondersteund, wat betekent dat je de app nog steeds moet verlaten als je iets anders dan de vier ondersteunde diensten gebruikt.

Het ontwerp van Cate lijkt nagenoeg af, maar de systemen die op de achtergrond de app draaiend houden moeten nog grotendeels worden ontwikkeld. Een proces waar volgens de ontwikkelaars 140.000 dollar voor nodig is, een bedrag dat ze proberen in te zamelen via Indiegogo. Het betreft een flexibele crowdfundcampagne, wat betekent dat het geld ongeacht het behalen van dit streefbedrag van je rekening wordt gehaald. Door minstens 10 dollar te doneren mag je meedoen aan een vroege betatest van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 21:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.