Doodle.ly tekenapp voor iPad krijgt zoomfunctie en realistische tekenpennen

Doodle.ly voor iPad heeft een update gekregen. De app bevat een zoomfunctie en imiteert nog sterker een papieren tekenboek met pennen.

doodle-ly ipadZijn de kids uitgespeeld met DrawQuest en zoek je een nieuwe tekenapp, dan is Doodle.ly misschien iets. Deze app probeert meer het tekenen op papier met pennen, potloden en penselen te imiteren. Bovendien kun je nu veel beter inzoomen om je tekening tot op de pixel perfect te maken.

Doodle.ly gaf je al de mogelijkheid om via de website te tekenen, maar het kan ook met een iPad-app die net een update heeft gekregen. Er zijn geen lagen en het stuk papier heeft vaste verhoudingen. Op dat punt is de app een stuk eenvoudiger uitgevoerd dan bijvoorbeeld de betaalde app Sketchbook Pro, maar Doodle.ly is dan ook gratis. Wel kun je met Doodle.ly een oneindig aantal stappen terug en kun je sinds de update naar versie 2.0 voortaan pinchen en zoomen. In de app wordt geprobeerd om echte tekenpennen en potloden zo goed mogelijk te imiteren, zodat het lijkt alsof je echt op papier tekent. Het is de bedoeling dat je gemaakte tekeningen deelt met anderen, maar dat is niet verplicht. Publiceer je de tekening, dan kunnen anderen erop stemmen, maar je kunt ook kiezen voor het publiceren in een afgeschermde bibliotheek, waar alleen jij bij kunt. Ben je fan van andere gebruikers, dan kun je die volgen.

Downloaden: Doodle.ly (gratis, iPad, iOS 5.1+)

doodle-ly

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2013, 21:06
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.