iAgenda Pro voor iPad combineert agenda met Gantt-charts

Agenda Pro is een nieuwe agenda-app voor de iPad. Met Gantt-charts, balkjes en kleurtjes maak je je agenda overzichtelijk.

iagenda ipadiAgenda Pro is een nieuwe agenda-app voor de iPad. Met balkjes en kleurtjes maak je je agenda overzichtelijk. Nou zijn er wel vaker ontwikkelaars die Pro, Plus of Premium achter een appnaam plakken om te zorgen dat het er duurder uitziet. Dus hoe ‘Pro’ is deze agenda-app? Op het eerste gezicht is het een iPad-app die twee zaken combineert: bijhouden van (eventueel geneste) agenda’s en het plannen van projecten met behulp van Gantt-charts.

Op het openingsscherm van de app vind je een overzicht met blokjes, elk voor een andere agenda of project. Moet je bijvoorbeeld activiteiten rondom een bepaald congres organiseren, dan kun je dat mooi in een aparte agenda stoppen, met afhankelijkheden, taken die in de juiste volgorde moeten worden uitgevoerd, etc.

Nog wat andere handigheden: je kunt de agenda tussen meerdere iPads synchroniseren, als je dat wilt. Anderen hou je op de hoogte door je agenda als een plaatje via e-mail te versturen, maar je kunt er ook een Excel-bestand van maken. Dropbox ondersteunt deze app niet, de iets minder bekende Box-cloudopslagdienst wel.

iagenda pro

De maker van iAgenda Pro (gezien de naam een Chinees) heeft aan veel dingen gedacht, zoals bediening met vingervegen en mogelijkheden om te samenwerken. Je kunt bijvoorbeeld documenten uitwisselen via meerdere kanalen (e-mail, Box, Facebook, iTunes en Fotoalbum) en je kunt ook batchgewijs importeren via e-mail, Box en iTunes. De app is ook een stuk goedkoper dan Gantt Pro, Gantt Charts of (doe eens gek!) de peperdure apps xPlan en OmniPlan. Maar het gebruik is ook een stuk simpeler en iAgenda Pro is daarom meer geschikt voor het plannen van kleine tot middelgrote projecten zoals een familiefeest of het ontwikkelen van software. Voor een projectmanager die meerdere grote projecten moet aansturen is het slimmer om er wat meer geld tegenaan te gooien en te kiezen voor een app als OmniPlan, van een partij die al wat langer bestaat.

Downloaden: iAgenda Pro (€0,89, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 17:33
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.