Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 49-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 49 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Monopoly
Misschien wel een van de bekendste bordspellen is terug op iOS. Met deze volledig opnieuw ontworpen versie van Monopoly speel je alleen, met vrienden of met vreemden. De graphics zien er goed uit en ze zorgen ook voor meer overzicht. Je ziet gauw welke straten van welke speler zijn. Ook als je geld betaalt zie je duidelijk hoeveel dit is, en naar welke speler het gaat.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kunt de game eenmalig kopen en lekker spelen, maar er zitten wel in-app aankopen in. Voor iets meer dan €30 koop je een season pass, waarmee je extra speelborden krijgt. Het spel wordt er niet anders van qua regels. Ook krijg je wat extra poppetjes om mee te spelen. Deze zijn niet echt de moeite waard gezien de vrij hoge prijs, maar gelukkig kun je de game ook heel goed spelen zonder al deze in-app aankopen.

Bekijk ook

Monopoly voor iOS is terug: leuk bordspel voor het hele gezin

Als je tijdens het heerlijk avondje bij elkaar zit en de cadeautjes zijn uitgepakt, is het tijd voor een spelletje. Monopoly bijvoorbeeld. De game is op iOS opnieuw uitgebracht en ziet er beter uit dan ooit.

Chirp 2.0

Zit je op Twitter en heb je een Apple Watch? Download dan Chirp. Deze app is speciaal gemaakt om Twitter te gebruiken op de Apple Watch. Je kunt tweets schrijven, lezen, een hartje geven retweeten en nog veel meer. Versie 2.0 is sneller en bevat nog meer functies. Niet alle functies zijn gratis, maar je kunt de basis goed gebruiken zonder aankoop. Je kunt zelfs video’s kijken en webpagina’s openen vanuit een tweet, en dat allemaal op je Apple Watch. Natuurlijk is een groter apparaat wel fijner voor langdurig gebruik, maar Chirp is zeker een goede aanvulling! Lees ook onze eerdere review van Chirp op de Apple Watch.

Focusplan

Houd je graag overzicht, of ben je bezig met ingewikkelde projecten? Dan kan een mindmap erg handig zijn. Je maakt als het ware een spinnenweb van allerlei termen, die je aan elkaar kunt verbinden. Zo kun je ook goed bepalen wat belangrijk is en wat minder prioriteit heeft. Focusplan op de Mac biedt meerdere handige ontwerpen, zodat je voor verschillende soorten mindmaps hier terecht kunt. De app heeft ook stickers en andere extra’s om je mindmap nog beter te maken.

NotePlan

NotePlan is bedoeld om notities te maken zodra er een idee in je opkomt. Vervolgens kun je ook gaan plannen met dit idee. De app dient ook als gewone agenda, en ziet er erg overzichtelijk uit. Je kunt takenlijstjes, afspraken, notities en meer maken. Met tags kun je het overzicht houden, en snel een lijstje opzoeken. De teksteditor is ook vrij uitgebreid, maar toch lekker simplistisch. De app is beschikbaar voor iOS en Mac en heeft een proefperiode van 2 weken. Daarna moet je een aankoop doen van een paar tientjes als je zowel de Mac als iPhone-versie gebruikt.

 
 

Clip Studio Paint

Ben je fan van mangastrips, en zou je het zelf ook wel eens willen proberen te maken? Dat kan nu, met Clip Studio Paint op de iPhone. De app was al beschikbaar voor iPad en desktops, maar nu kun je zelfs onderweg aan de slag. De app synchroniseert met al je andere apparaten, zodat je verder kunt gaan met tekenen. In de app vind je allerlei penselen en kleurpaletten om je strips zo mooi mogelijk te maken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 december 2019 om 13:00
Onderwerp

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.