iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 23-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 23 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: NS Lab
We hebben NS Lab uitgekozen als app van de week omdat bijna iedereen het kan gebruiken én omdat we het toejuichen als makers van apps durven experimenteren. Bij zo’n grote en veelgebruikte publieksapp als die van de NS is het niet wenselijk om daarmee te gaan experimenteren. Vandaar dat er een losse app bij is verschenen: NS Lab. Die werkt samen met de standaardapp en biedt allerlei leuke extra’s.

Op grote stations helpt de app je te navigeren naar het juiste perron. Ook als je eenmaal in de trein zit, helpt de app je met je reis. De makers willen zelfs entertainment bieden terwijl je in de trein zit. Als voorbeeld noemen ze een cursus mindfulness, zodat je na al het gestress van het halen van je trein lekker tot rust kan komen. Er kunnen functie bij komen, maar ook weer verdwijnen.

Linky

Maak je wel eens screenshots van teksten die je op Twitter deelt, dan is Linky een app die van pas kan komen. Selecteer in Safari een tekst en gebruik het deelmenu om via Linky de tekst naar Twitter te sturen. Linky vult automatisch de titel, URL en de featured afbeelding in. Dat gaat heel snel. Het is vooral handig om interessante fragmenten te delen, die langer zijn dan Twitters karakterlimiet. Met de markeerfunctie kun je bepaalde woorden of zinnen nog eens extra aandikken. Je veegt gewoon met je vinger over de tekst om het te markeren met een stift, waarbij je keuze hebt uit vijf kleuren.

RESQ.life

De app RESQ.life is een meertalig medisch dossier. Het is een uitkomst voor mensen die op vakantie gaan en een medische geschiedenis hebben. In zo’n geval heb je niet zoveel aan Google Translate, want een kleine vertaalfout kan bij het inschakelen van medische hulp tot vervelende gevolgen leiden. Medische vaktermen zijn vaak niet zomaar door Google Translate om te zetten. In de app kun je je medisch dossier, zoals medicatie, behandelingen en bijzonderheden registreren en de app zet het om naar de gewenste taal, dankzij een team van medisch vertalers.

Taalapp

De Taalapp combineert alle woordenboeken op de websites mijnwoordenboek.nl, encyclo.nl en woorden.org. De app is dan ook gemaakt door de eigenaar van deze drie sites. Het gaat om een combinatie van 10 woordenboeken, waaronder de gebruikelijke woordenboeken voor vertalen, maar ook voor cryptogrammen, dialecten, rijmwoorden, spreekwoorden en gezegden, synoniemen en werkwoordvervoegingen. Dat laatste is er in het Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans. Voor woordpuzzelaars is er ook de mogelijkheid om te zien of een woord dat met bepaalde letters begint in de scrabblewoordenlijst staat. Je kunt de tekstgrootte aanpassen en de volgorde van de menu’s. Foutje gezien? Dan kun je dat melden via de app.

Heineken Experience

Toeristen in Amsterdam gaan in drommen naar de Heineken Experience. Vanaf nu kunnen ze dat doen met een nieuwe digitale gids, die een combinatie van ‘spannende visuals en catchy storytelling’ belooft. De drankattractie trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Zij kunnen de digitale tour volgen in de app, waaronder een augmented reality-animatie, die je kunt starten door de camera op een Heineken-bierviltje te richten. In de wachtrij kunnen gebruikers alvast voorpret beleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 juni 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.