Adobe Content Viewer ook voor de iPhone beschikbaar

De iPad-app Adobe Content Viewer is universeel gemaakt, waardoor uitgevers hun digitale magazines ook op de iPhone kunnen testen. De app wordt gebruikt in combinatie met InDesign en Adobe Digital Publishing Suite.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Adobe Content ViewerAdobe heeft de iPad-app Adobe Content Viewer met een update universeel gemaakt, waardoor hij ook op de iPhone te gebruiken is. De app maakt het mogelijk om een digitaal magazine gemaakt met Adobe Digital Publishing Suite te bekijken voordat je hem indient in de App Store. Hierdoor lijkt Adobe zich meer te richten op het maken van magazines speciaal voor de iPhone.

Abobe’s Digital Publishing Suite wordt door verschillende bladen gebruikt, waaronder het bekende magazine Wired. Hoewel de iPad-app om de bladen die je maakt te bekijken lange tijd niet universeel was, richt Adobe zich al iets langer op het maken van magazines voor smartphone: Adobe Content Viewer voor Android werkt zowel op smartphones als op tablets.

Adobe Content Viewer is gratis te downloaden, maar is niet voor iedereen bedoeld: je hebt namelijk de Digital Publishing Suite voor InDesign nodig, twee stukken software waar fiks voor betaald moet worden zodra je een magazine wil uitgeven. De focus op de iPhone lijkt daarom vooral belangrijk voor grote uitgevers die hun bladen graag op beide platformen willen uitbrengen. Als iPhone-bezitter kun je nu wel afvragen wanneer bepaalde tijdschriften op de iPad ook voor de iPhone zullen verschijnen.

Downloaden: Adobe Content Viewer (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 12:00
Categorie Diensten
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.