Spannende thriller Source Code vanaf 9 juni in de bioscoop [Advertorial]

Militair Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) wordt met een schok wakker in een trein op weg naar Chicago. Hoewel de passagiers hem lijken te kennen heeft hij geen idee waar — of wie — hij is. Nu zit hij in het lichaam van iemand anders, maar voor hij iets kan doen vernietigt een bomexplosie het complete treinstel en alle passagiers.
Ingezonden mededelingen - · Laatst bijgewerkt:

Source Code filmposter[Adv.] Tussen alle grote films die deze zomer in de bioscoop verschijnen is er eentje die we van harte aanbevelen: Source Code. Militair Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) wordt wakker in het lichaam van een andere man. Hij herkent niemand in de trein waarin hij zich bevindt en heeft geen idee waar of wie hij is. Voordat hij iets kan doen vindt er een enorme bomexplosie plaats, waarbij het complete treinstel wordt vernield en alle passagiers om het leven komen. Vlak daarna wordt Colter wakker in een isolatiekamer, ingesnoerd op een stoel. Commandant Carol Goodwin (Vera Farmiga) geeft hem instructies om uit te vinden wie de aanslag heeft gepleegd. Colter moet net zo vaak de laatste acht minuten in het treinstel meemaken, tot hij de dader heeft.


Het plot van de film is sterk: telkens maakt Colter acht minuten mee, die steeds anders verlopen waardoor je gaandeweg de puzzelstukken in elkaar past. Als kijker leef je in Source Code mee met de hoofdpersoon, omdat je net zo weinig weet als Colter zelf. Je voelt dezelfde machteloosheid, als je weet dat de treinexplosie steeds opnieuw gaat plaatsvinden, maar dat je niets kunt doen. Colter concludeert dat hij zich in een simulator bevindt, die de aanslag net zo vaak herhaalt tot de dader bekend is. Tegelijk probeert Colter te ontdekken hoe hij het springen in de tijd in zijn voordeel kan gebruiken – en hoe hij de dood van zijn mooie medepassagier Christina (Michelle Monaghan) kan tegenhouden.

Source Code - Jake Gyllenhaal

Moon-regisseur Duncan Jones maakte ook van Source Code opnieuw een topfilm. Het krachtige verhaal speelt zich feitelijk in twee locaties af – in de trein en een isolatiekamer – maar doordat steeds andere camerastandpunten worden gebruikt zie je de situatie steeds anders. Source Code is een film die wat cameravoering en plot behoorlijk vernieuwend is. Deze keer eens geen tijdreizen naar de verre toekomst of eeuwen terug en ook geen geniale professor of een boosaardig bedrijf, maar een film waarbij de aandacht compleet ligt bij het oplossen van dé vraag: wie heeft het gedaan?

Vanaf 9 juni draait Source Code in de bioscoop. Bekijk hieronder de spannende trailer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 januari 2015 om 17:12
Onderwerp