FaceTime: iP4Play stopt, Facekandi start als nieuwe dienst

Is FaceTime wel een succes? Volgens de erotische dienst iP4Play gebruiken mensen FaceTime te weinig, waardoor er geen geld mee te verdienen is. Maar Facekandi start juist met een nieuwe dienst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facetimeTerwijl de ene FaceTime-dienst wordt gelanceerd, stopt de andere er alweer mee. iP4Play was een nieuwe dienst, waarmee je via FaceTime erotisch contact kunt hebben. De dienst stopt echter, omdat bleek dat er niet genoeg geld mee te verdienen was. CEO Travis Falstad had grote plannen met zijn bedrijf. Hij richtte iP4Play in augustus 2010 op en kreeg heel wat media-aandacht. Maar de gebruikers zaten er niet op te wachten, om voor 4 dollar per minuut een erotisch videogesprek te voeren. Gebruikers konden met creditcard betalen en steeds hun tegoed met 5, 10, 20 of 30 minuten ophogen. Cult of Mac vroeg Falstad wat hij nu precies fout heeft gedaan. Het blijkt aan de gebruikers te liggen: FaceTime wordt veel te weinig gebruikt.


Bovendien had iP4Play teveel concurrentie van webcams en had te maken met hogere kosten, om de kwaliteitsstandaards te kunnen halen. Toch is Falstad tevreden dat hij zo’n nieuwe technologie zo snel tot een dienst kon ombouwen. Falstad gelooft nog wel dat FaceTime een enorm potentieel heeft, maar de 40 medewerkers die hij in dienst nam, zullen het niet meer meemaken.

Nieuw: Facekandi

facekandiOndertussen heeft een andere FaceTime-dienst de deuren geopend: Facekandi. Hierbij gaat het niet om erotisch contact, maar om praten met een vreemde. Je kunt voor €0,79 de Facekandi-app uit de App Store downloaden, maar er is ook een goedkopere manier: door naar www.facekandi.com in Mobile Safari te gaan, kun je er ook gebruik van maken. (deze methode is inmiddels geblokkeerd)

Je voert je FaceTime ID of je mobiele telefoonnummer in en kunt meedoen. Je wordt automatisch in contact gebracht met een vreemde, die zin heeft om te kletsen. FaceKandi werkt ook op een Mac, waarop FaceTime is geïnstalleerd. Als je 15 minuten geen gebruik maakt van FaceKandi word je automatisch afgesloten van de servers, zodat je niet midden in de nacht opeens een FaceTime-telefoontje krijgt.

Downloaden: Facekandi (€0,79)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.