Apple Music Awards 2019 trofee.

Dit heeft Apple aangekondigd tijdens het ‘december-event’

Apple organiseerde maandagavond laat een speciaal event. Dit speciale Apple-event in december werd voor een besloten groep ontwikkelaars gehouden. Dit heeft Apple aangekondigd tijdens het december event.

Aankondigingen van Apple’s december event

Helaas bleek het event minder groots dan gedacht. Apple heeft dan ook geen nieuwe producten aangekondigd, want alles draaide om apps. Tijdens de bijeenkomst zijn dan ook twee dingen bekendgemaakt:

Beste apps en games van 2019

In allerlei categorieën heeft Apple laten weten wat de populairste apps en games waren. Spectre Camera, onder andere gemaakt door de Nederlander Sebastiaan de With, is uitgeroepen tot beste iPhone-app van 2019. Andere winnaars zijn Flow by Moleskine en de relatief onbekende Apple TV-app The Explorers. Qua games vielen Sky: Children of Light en Sayonara Wild Hearts in de prijzen. Laatstgenoemde is beschikbaar voor gebruikers van Apple Arcade, de nieuwe gamedienst van Apple. Lees meer over de winnaars in ons artikel over Apple’s beste van 2019.

Bekijk ook

De beste apps en games van 2019 volgens Apple

Apple heeft vanavond tijdens een besloten event in New York de beste apps en games van 2019 bekendgemaakt. Dit zijn Apple's prijswinnaars, met op nummer 1 een Nederlandse winnaar.

Eerste Apple Music Awards

Voor het eerst heeft Apple de Apple Music Awards uitgereikt. De winnaars voor wereldwijde artiest van het jaar, songwriter van het jaar en doorbraak van het jaar zijn gekozen door het redactieteam en experts van Apple Music en is dus niet per se gebaseerd op aantal streams of populariteit. Dat geldt wel voor album en liedje van het jaar en kan dus gezien worden als het meest populaire album en muzieknummer.

Dit zijn de winnaars:

  • Artiest van het jaar: Billie Eilish
  • Doorbraak van het jaar: Lizzo
  • Nummer van het jaar: Old Town Road van Lil Nas X
  • Album van het jaar: When we fall asleep, where do we go? van Billie Eilish

De winnaars krijgen van Apple een heuse trofee in de vorm van een 12-inch siliconen wafer. Hieronder zie je een afbeelding van de award voor Billie Eilish. Op een speciale pagina in Apple Music bekijk en beluister je alle winnaars.

Apple Music Awards 2019 trofee.

Wel komt er nog een heuse awardceremonie waarin de trofee overhandigd wordt. Dit wordt gehouden in het Steve Jobs Theater, met een groots optreden van Billie Eilish. Deze ceremonie wordt wereldwijd gelivestreamd via deze link, dus ook jij kan live meekijken. De show begint op woensdag 4 december om 6:30 PM PST. In Nederland is het dan 3:30 in de nacht van woensdag op donderdag.

Overige aankondigingen zijn er niet gedaan. Geen AirTag, geen HomePod en ook niet meer details over de beschikbaarheid van de Mac Pro. Mocht er later deze week via een embargo toch nog iets onthuld worden, dan lees je dat uiteraard op iCulture.

Apple december 2019-event: volg alle aankondigingen

Apple’s december 2019 event was een ander event dan je van Apple gewend bent. Het was vooral een bijeenkomst voor genodigden. Al twee weken geleden werd de media uitgenodigd voor het event, waarbij duidelijk gemaakt werd dat het nog even niet bekendgemaakt mocht worden. Dat weerhield de genodigden er niet van om de uitnodiging te delen.

Het Apple december event werd gehouden in New York City op maandag 2 december om 22:00 Nederlandse tijd. Het bleek te gaan om een gesloten bijeenkomst, zonder al teveel poespas. Ontwikkelaars werden door Apple uitgenodigd om te komen praten over de winnaars van Apple’s beste van 2019-lijstje. Dit vond achter gesloten deuren plaats. We weten dus ook niet wie er allemaal aanwezig waren.

Bekijk ook

Apple verstuurt uitnodigingen voor app-event op 2 december

Apple heeft de media uitgenodigd voor een app-gericht evenement op 2 december. Het evenement vindt plaats op een maandag in New York City om 16:00 uur plaatselijke tijd.

December 2019 event live volgen

Apple heeft het evenement niet gelivestreamd. De Apple Events-app voor de Apple TV is niet bijgewerkt en er is ook geen plekje voor de show gereserveerd op Apple’s eigen events-pagina. Wel wordt de Apple Music Awards ceremonie gelivestreamd via deze link. Dit begint om 3:30 in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 december 2019.

Kan ik het event later terugkijken?

We weten niet of Apple de bijeenkomst op beeld vast heeft gelegd. Het is dus ook nog onduidelijk of je de presentatie op een later moment alsnog kan terugkijken. Mocht er toch een video online komen, dan lees je dit uiteraard meteen op de website en in dit artikel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2019
Onderwerp