Withings Pulse bewegingstracker krijgt achtergrondsynchronisatie

De Withings Pulse kan voortaan op de achtergrond synchroniseren. De bewegingstracker heeft een firmware-update gekregen.

withings-pulse-updateHeb je een Withings Pulse en heeft je partner een Fitbit, dan zul je iets gemerkt hebben aan de manier van synchroniseren. Terwijl bij de Fitbit de stappen realtime worden bijgewerkt in de app, moet je bij de Withings Pulse wachten tot er weer gesynchroniseerd wordt. Dat duurde soms een eeuwigheid. Met een firmware-update heeft de Franse fabrikant van gezondheidsproducten dit nu aangepast. In de changelog voor de nieuwe firmware is te lezen dat Smart Sync vanaf nu actief is. Het betekent dat je constante updates van je activiteiten op de iPhone te zien krijgt, zonder dat je je druk hoeft te maken over synchronisatie.

Ook is de Withings Pulse voortaan nauwkeuriger met het berekenen van calorieën. Het meten van slaap en hoogteverschillen is in de firmware-update verbeterd en het bepalen van de hartslag gaat ook soepeler. Dankzij eerdere updates was het al mogelijk om je hardloopactiviteiten realtime te analyseren, terwijl je nog aan het rennen was. Maar daarvoor moest je op de tracker zelf kijken, niet op de iPhone. Je kunt de Withings Pulse updaten via de bijbehorende iPhone-app.

withings-pulse-stappenDe Withings Pulse is net als veel andere activiteitentrackers te vinden in de Apple Store. Hij kost €99,95 en houdt je dagelijkse lichaamsbeweging, hartslag en slaap in de gaten.

Voor de Fitbit kun je ook bij de Apple Store terecht of bij de iCulture Shop. Helaas is de Fitbit Force nog niet in Nederland te koop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2014, 9:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen quantified self, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.