Knutseltip: wikkel je oordopjes om een wijnkurk

Van een wijnkurk maak je een makkelijke wikkel voor je oordopjes, zodat de kabels niet meer in de knoop raken. Je maakt het zelf en het kost bijna niets.

In de knoop geraakte oortjes kan een grote frustratie zijn. Gelukkig zijn er allerlei manieren om te voorkomen dat de kabel van je oordopjes in de knoop raakt. Deze wijnkurk hadden we nog niet eerder gezien en is eigenlijk best geniaal. Bijkomend voordeel: het kost bijna niets.


wijnkurk-oordopjes

https://www.iculture.nl/apple-oordopjes-nooit-meer-in-de-knoop/

Wikkel je oordopjes om een wijnkurk

Deze hack is te zien op Instructables, waar je wel meer handige trucs vindt met spullen die gewoon in huis rondslingeren. Je hebt nodig: een kurk van een wijnfles, een schroevendraaier, viltstift en mes. Het mes is nodig om in de kurk insnijdingen te maken, zodat je de kabel erin kunt vastklemmen. Met de schroevendraaier maak je een gaatje bovenin de kurk, om de plug in te kunnen steken. Vervolgens is het een kwestie van insteken, wikkelen en klaar. Je kunt nog variëren door op andere plekken de kurk in te snijden, maar volgens de bedenker van de hack is het ‘t makkelijkst volgens de aanwijzingen die hij geeft.

Nu alleen nog een flesje wijn vinden met zo’n ouderwetse kurk en het klusproject kan beginnen!

De stappen vind je op Instructables.

wijnkurk-als-oordopjeswikkel

Bekijk ook

Smarter Stand voor iPhone houdt oordopjes uit de knoop

Smarter Stand is een Kickstarter-project, waarbij je je iPhone met een plastic hulpstukje rechtop kunt zetten. De Smarter Stand kan tegelijk worden gebruikt om je Apple-oordopjes uit de knoop te houden.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.