Webby-Awards

Staan deze twee Amsterdamse Webby-winnaars al op jouw iPhone?

Twee apps van Nederlandse bodem werden afgelopen nacht beloond met een prestigieuze Webby Award. Heb jij deze apps al op je iDevice staan?

Webby-AwardTijdens de jaarlijkse Webby Awards in New York hebben twee Amsterdamse apps een prijs in de wacht gesleept. Zowel gezondheids-app Human als interieur-app Amikasa gingen met een trofee naar huis.

Human zal een bekende naam zijn voor trouwe iCulture-lezers, aangezien we hier al meerdere malen over geschreven hebben. De app brengt je bewegingen in kaart en focust zich voor de verandering niet op de sportschool.

Human bewegingsapp iPhone

Door dertig minuten per dag te bewegen word je volgens Human al een gezonder mens en om dat doel te bereiken helpt de app je een handje. “Het is een hele eer dat we zo’n prijs hebben gekregen”, zo laat Paul Veugen van Human weten aan AT5.

Lees meer over Human's plannen
Onze vrienden van Fast Moving Targets hebben recent een uitgebreid achtergrondverhaal gedaan over en met Human-oprichter Paul Veugen.

Ook het Amsterdamse Amikasa viel afgelopen nacht in de prijzen. Met Amikasa kun je een nieuw interieur voor je huis samenstellen, zonder dat je daarvoor heel de kamer moet verbouwen.

Door je kamer in de app na te maken, kun je er vervolgens in 3D in rondlopen terwijl je er gemakkelijk nieuwe objecten in plaatst. Handig als je van plan bent om een andere inrichting te kiezen en als je twijfelt of een kleur bij je meubels past.

Ook België in de prijzen

Ook onze zuiderburen werden afgelopen nacht beloond met een Webby tijdens de 19e editie van de Webby Awards. Een campagne van de Special Olympics, waarin bekende sporters afgebeeld werden alsof ze het Syndroom van Down hadden, kreeg zowel de Webby voor Social Media/Sports als die van People’s Voice.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 14:25
Categorie Apps
Onderwerpen amsterdam, prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.