Waar kom ik vandaan?: interactief prentenboek in iBookstore

Waar kom ik vandaan? is een nieuw prentenboek dat is verschenen in de iBookstore. Het boek kan zichzelf voorlezen, waardoor kinderen mee kunnen lezen.

Waar kom ik vandaan coverHet nieuwe prentenboek ‘Waar kom ik vandaan?’ is speciaal voor de iPad geoptimaliseerd. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van een knop rechtsboven in de app het boek te laten voorlezen. Zo kun je de iPad bijvoorbeeld aan een kind geven, zonder dat je zelf moet helpen met lezen. Omdat de voorgelezen woorden automatisch oplichten, zie je hoe het uitgesproken woord precies geschreven staat. Het kinderboek is daardoor handig voor kinderen die bijvoorbeeld net leren om te lezen. Je kunt ook instellen of de pagina nadat hij is uitgelezen automatisch wordt omgeslagen.

Het prentenboek is in de iBookstore te vinden, maar steekt net iets anders in elkaar dan veel andere iBooks. Zo is het boek alleen goed te bekijken wanneer je de iPad in landschapsmodus vasthoudt. Dit heeft mogelijk te maken met de illustraties in het boek, die vaak over twee pagina’s verspreid zijn.

Waar kom ik vandaan screenshot

Je kunt ‘Waar kom ik vandaan?’ downloaden voor €3,99. Vanuit de iBookstore is er ook een probeerversie te downloaden, waarbij je de eerste elf van de in totaal 52 pagina’s kunt bekijken.

Er zijn inmiddels al aardig wat iPad-prentenboeken verkrijgbaar, waaronder het in februari verschenen Lettervreters. Deze boeken verschijnen alleen vaak in de App Store. ‘Waar kom ik vandaan?’ is juist als iBook uitgebracht, maar bevat alsnog multimediale elementen zoals een voorleesstem.

Downloaden: Waar kom ik vandaan? (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 17:07
Categorie Apps
Onderwerp prentenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.