VLC voor iOS ondersteunt mappen en downloaden op achtergrond

VLC mediaplayer for iOS is voorzien van betere ondertitels ondersteuning en kan downloaden in de achtergrond.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

vlcDe videospeler VLC for iOS is bijgewerkt naar versie 2.3. De nieuwe versie van de gratis app voor iPhone en iPad biedt nu ondersteuning voor downloads in de achtergrond. Het betekent dat je de app niet steeds actief hoeft te draaien om je nieuwste video’s in de app te laden. Ook biedt VLC for iOS voortaan een mappenstructuur, zodat je video’s en muziek eenvoudig in aparte mappen kan sorteren. De ondersteuning van videoformaten werd ook uitgebreid.

VLC for iOS menu NLVLC for iOS ondersteunt nu ook m4b, caf, oma, w64 audio- en mxg videobestanden. Ondersteuning is een beetje het toverwoord van versie 2.3. De app kan nu ook overweg met HTTP-streams met een wachtwoord erop. De detectie van UPnP-verbindingen en het verlopen daarvan moet beter gaan dan voorheen.

Handig zijn de twee nieuwe opties van de draagbare VLC. Je hebt nu de mogelijkheid om de veegbewegingen tijdens het afspelen uit te schakelen, zodat je niet per ongeluk naar een ander gedeelte van de video navigeert. Ook kan je ondertiteling nu vetgedrukt maken. Nu is dat een aardige toevoeging hoor, maar het is jammer dat VLC niet de stappen volgt van bijvoorbeeld XBMC-toevoegingen waarbij de app zelf de juiste ondertiteling bij het juiste bestand zoekt.

Desondanks is VLC for iOS een handige applicatie als je snel video en audio in FLAC-formaat op je iPhone en iPad wilt hebben staan, voor als je op reis gaat bijvoorbeeld. Met één vinkje leg je een verbinding met je eigen webbrowser, waar je makkelijk alle videobestanden in sleept die je mobiel bij je wilt hebben. Omdat de app in voorgaande versies wel veel vastliep, heeft de app slechts een gemiddelde beoordeling van drie sterren. Daarin laat VLC for iOS concurrenten nPlayer Infuse 2 voor zich.

Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:26
Categorie Apps
Onderwerpen video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.