Avonturenspel Horn is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft het avonturenspel Horn uitgeroepen tot App van de Week. Je kunt Horn een week gratis voor iPhone en iPad downloaden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Horn iconTrouwe volgers van Apple’s App van de Week-actie kunnen er niet meer omheen: Apple heeft deze maand alle aandacht gericht op de klassieke gamer. De afgelopen twee weken ging de titel naar de klassieke rollenspellen Lone Wolf en Warhammer Quest, en ook ditmaal heeft Apple gekozen voor een klassiek ogend spel. Horn plaatst je in de schoenen van een helmdragende jongen, die het in een fantasiewereld opneemt tegen sprookjesachtige monsters.


Hoewel Horn er uitziet als een ouderwetse game, steekt het allemaal net wat slimmer in elkaar. Het spel maakt bijvoorbeeld gebruik van slimme touchbesturing, waarbij je met swipes en taps kunt vechten en rondlopen. De game laat zich het beste beschrijven als een bredere variant op Infinity Blade. Gevechten in Horn voelen deels gelijk aan Infinity Blade, maar tussen knokpartijen door verken je de wereld door vrij rond te lopen.

GU DI Horn Free iPhone iPad

Vorige week viel ons al op dat vrij veel van de gratis aangeboden apps vol zitten met in-app aankopen. Ook in Horn is er het één en ander dat je kunt kopen door echt geld uit te geven, waaronder extra kostuums en valuta in de game. Dat lijkt deels de beweegreden achter de App van de Week-actie: de ontwikkelaar krijgt er ineens veel meer spelers bij, die mogelijk geld uitgeven in de game. We moeten wel zeggen dat de in-app aankopen nooit een bezwaar vormden toen we de game met zijn originele prijskaartje speelden.

Apple kiest in de avond van donderdag op vrijdag vaak een nieuwe App van de Week. Het is daarom aannemelijk dat je Horn nog tot en met donderdag 24 april gratis kunt downloaden.

Downloaden: Horn (gratis, was €5,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:18
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.