iPad Pro met iPhone

Gerucht: ‘10,2- en 10,5-inch iPads komen afzonderlijk op de markt’

Extra model voor het middensegment

Apple zou plannen hebben om twee nieuwe iPads uit te brengen met een scherm van respectievelijk 10,2-inch en 10,5-inch. Het bijzondere is dat Apple van plan zou zijn om ze afzonderlijk van elkaar uit te brengen. Dat zegt een geruchtenlekker.

De geruchtenlekker met de naam CoinX noemde het 10,2-inch model een iPad 7 en zei dat het 10,5-inch model geen Pro is. Hij voorspelde eerder de namen van de iPhone XS, XS Max en XR correct en had het ook juist bij de 5,9mm dikte van de iPad Pro 2018. Wat het gerucht echter minder geloofwaardig maakt is dat Apple twee iPads zou willen uitbrengen met een schermgrootte die vrijwel gelijk is. Apple heeft al een iPad met 10,5-inch scherm in het assortiment, namelijk de kleinste versie van de Pro. Dat zou het toekomstige assortiment nogal verwarrend maken. Ook is het vreemd dat de twee modellen afzonderlijk van elkaar op de markt zouden komen. Ze zouden het huidige instapmodel van de 9,7-inch iPad 2018 moeten vervangen.


Een van de mogelijkheden is dat Apple de 10,5-inch iPad positioneert voor het middensegment, met extra functies die wat meer aan de Pro doen denken. Momenteel is het prijsverschil tussen het instapmodel en de Pro wel erg groot; de 10,5-inch iPad zou daar precies tussenin kunnen zitten.

Daarnaast zou Apple plannen hebben om een vijfde generatie iPad mini uit te brengen. Die ziet er aan de buitenkant waarschijnlijk hetzelfde uit als voorheen met onder andere een 7,9-inch scherm, maar aan de binnenkant zijn wel wat verbeteringen aangebracht.

9,7-inch iPad

Mogelijk krijgen we tijdens het media-event op 25 maart meer informatie te horen en te zien. De nadruk zal daarbij echter liggen op de nieuwe videodienst die Apple van plan is te starten. Daarnaast zou er een abonneedienst voor tijdschriftartikelen zijn gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.