TomTom ontwikkelt GPS-module voor de iPhone?

Engadget heeft een foto ontvangen, waarop een iPhone met gps-module en TomTom-screenshot zichtbaar is. Echt of toch weer de zoveelste slechte Photoshop-klus?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

TomTom GPSEen TomTom-screenshot in een iPhone photoshoppen kan iedereen. En het opsturen van fotobewijs naar Engadget zal ook nog wel lukken. De echtheid van de hiernaast getoonde foto wordt dan ook meteen in twijfel getrokken. Er zou zelfs geen sprake zijn van een klus met Photoshop, maar met MS Paint. En inderdaad, de foto heeft de kenmerkende onscherpheid die je vaak ziet om een matig geslaagde fotoconstructie te maskeren.

De reacties bij Engadget zijn gemengd: de ene persoon zegt dat TomTom dit gisteren al had moeten uitbrengen, de andere beweert dat we beter op Google kunnen wachten, want zij hebben navigatie op de iPhone al bijna voorelkaar en nota bene zonder gps-ontvanger (al is de nauwkeurigheid daarbij lang niet goed genoeg om van deur tot deur te navigeren). Het feit dat de snelweg op de foto in de buurt van Delft is te vinden (zou een extra bewijs moeten zijn, al is niet helemaal duidelijk waarom TomTom het testen juist in de buurt van de TU Delft zou gaan doen). Verder is raar dat de fotograaf op de snelweg zit en een houten tafel als achtergrond gebruikt. Natuurlijk, misschien heeft TomTom een geblindeerde camper met houten tafeltjes gehuurd om het testen in groepsverband te kunnen uitvoeren en inderdaad, er bestaan touringcars met houten tafeltjes waarop je zo lekker kunt klaverjassen… Maar los daarvan: je kunt het screenshot op elke lokatie maken als je in TomTom een demoroute (van A naar B) inplant. Kortom: aan de hand van dit ‘bewijsmateriaal’ is nog niet veel te zeggen. Neemt niet weg dat TomTom op de iPhone een zeer welkome aanvulling zou zijn!

Op de foto schijnt ook de speciale TomTom GPS-ontvanger te zien zijn (zie onderkant). Die is noodzakelijk omdat de iPhone geen mogelijkheid heeft om via Bluetooth met ‘normale’ Bluetooth GPS-ontvangers te kunnen verbinden. Apple heeft het Bluetooth-protocol in de iPhone alleen opengesteld om met headsets te kunnen verbinden en alle andere mogelijkheden dichtgezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:45
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen gps, Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.