swiftkey_ios8

Toetsenbordprobleem in iOS 8.3? Dit helpt!

Blijft het toetsenbord hangen in iOS 8.3? We hebben een oplossing voor je! Ook bespreken we het probleem dat iPads met iOS 8.3 regelmatig crashen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

swiftkey_ios8Als je iOS 8.3 hebt geïnstalleerd, kun je tegen een probleem aanlopen bij het gebruik van je toetsenbord. Letters blijven zomaar hangen en dat gebeurt in meerdere apps. iCulture-lezer Lex liep ook tegen het probleem met hangende letters op het toetsenbord van iOS 8.3 aan en stelde ons de vraag: hebben jullie een oplossing? Jazeker!

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Toetsenbord blijft hangen in iOS 8.3

Eigenlijk was iOS 8.3 bedoeld om een aantal bugs in iOS 8.2 op te lossen. Maar daarbij kwamen ook weer nieuwe problemen aan het licht. Eén daarvan is het Touch ID-probleem, waar we eerder over hebben geschreven. Daar is inmiddels een oplossing voor, maar er zijn nog meer problemen, zoals crash-problemen, een batterij die sneller dan voorheen leegloopt en vastlopende toetsenborden. Voor het laatstgenoemde probleem hebben we een oplossing, die bij veel mensen blijkt te werken.

hangend-toetsenbord-ios-8-3

Bij het gebruik van een geïnstalleerd toetsenbord blijven letters hangen. Preciezer gezegd: de pop-up bij het aantikken van een letter blijft in beeld, waardoor het zicht op andere letters wordt geblokkeerd. De oorzaak lijkt te liggen in de toegankelijkheidsinstellingen. Zo los je het op:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Schakel Zoomen uit.

zoomen-iphone-2 zoomen-iphone-2

Voor Lex loste dit het probleem op.

Een aanvullende tip van @BVL_AUT kan mogelijk ook helpen om het toetsenbord weer sneller te maken. Als bovenstaande niet helpt, probeer dan eens dit:

  1. Ga naar Instellingen > Stel opnieuw in.
  2. Kies: Herstel toetsenbordwoordenboek.

iPad crasht met iOS 8.3

Er blijken ook mensen te zijn die last hebben van een crashende iPad of een iPad die niet meer wil herstarten na het installeren van iOS 8.3. Dit probleem blijkt zich in beperkte mate voor te doen. Mocht je echt tegen problemen aanlopen en met een totaal onwerkbare iPad zitten opgescheept, dan heb je nog heel even de mogelijkheid om te downgraden naar iOS 8.2.

Het probleem met een crashende iPad kon bij één gebruiker worden opgelost door meermaals te herstarten, waarbij op hetzelfde moment de oplader in het stopcontact zat.

Ook kregen we via lezer Kap de tip om te wachten totdat de batterij van de iPad is leeggelopen. Zodra de iPad-batterij helemaal leeg is ga je opnieuw opladen en zou het probleem opgelost moeten zijn. Even rebooten kan natuurlijk ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.