Dit ‘broodrooster’ maakt je iPhone schoon

Even snel je iPhone schoonmaken? Daar wil de nieuwe Green Toaster mee helpen. Steek je iPhone hier in, en hij springt vijf minuten later bacterievrij weer omhoog.

Green ToasterIedere dag houden we onze iPhones urenlang vast. Hartstikke leuk, maar dat brengt ook implicaties met zich mee: je iPhone komt namelijk vol te zitten met bacteriën. Daar wil de Green Toaster op Kickstarter iets aan doen. Door je iPhone in dit ‘broodrooster’ te steken, wordt hij helemaal schoongemaakt.


De Green Toaster bevat een UV-lamp, waarmee alle bacteriën worden gesteriliseerd. Na vijf minuten is de iPhone schoon en springt hij automatisch omhoog.

De makers zeggen dat je gemiddeld 150 keer op een dag je iPhone aanraakt, waardoor je in aanraking komt met ongeveer 7.000 bacteriën. Tien keer meer dan op bijvoorbeeld een toilet. Je kunt je echter afvragen of je ook te ver kunt gaan: als je de iPhone schoonmaakt, zal je bijvoorbeeld ook een computermuis moeten reinigen met een uv-lamp. Deze komt ook in aanraking met ontzettend veel bacterieën. De Green Toaster is echter ideaal voor mensen met een zwak immuunsysteem. Deze uv-schoonmaakmethode wordt daarom al langer gebruikt bij patienten met een bepaalde immuunziekte.

Je kunt de Green Toaster bestellen op Kickstarter. Het project heeft wel een flink prijskaartje: voor 770 pond krijg je een Green Toaster toegestuurd, omgerekend meer dan duizend euro. Dat maakt de Green Toaster veel duurder dan bijvoorbeeld de PhoneSoap, die we in 2012 op iCulture verschenen. Deze uv-lamp belooft hetzelfde met je iPhone te doen voor 60 dollar.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.