Geen support voor iPhone 3.0 beta in de Apple Store

Ontwikkelaars die hun applicatie geschikt hebben gemaakt voor iPhone OS 3.0 mogen daarover niet opscheppen. En support krijgen ze ook niet in de Apple Store.

apple storeOntwikkelaars moeten zorgen dat ze hun applicaties geschikt maken voor iPhone OS 3.0. Edwin Klesman, ontwikkelaar van de applicatie iGroupEmail, deed dat ook en zette in de beschrijving van zijn nieuwe app de tekst “OS 3.0 verified”. Helaas werd de applicatie afgekeurd door Apple: ontwikkelaars moeten wel testen op firmware 3.0, maar mogen gebruikers niet informeren dat de applicatie al compatibel is. iGroupEmail is een applicatie waarmee je e-mailberichten naar meerdere vrienden tegelijk kunt sturen.

Maar Edwin is niet de enige ontwikkelaar die met iPhone OS 3.0 tegen problemen aan liep. Als je een hardware-defect hebt en met je iPhone naar de lokale Apple Store gaat, krijg je geen support als er iPhone OS 3.0 op geïnstalleerd is.

Dat blijkt uit ervaringen op het forum van MacRumors. Medewerkers van de Apple Store hebben bevestigd dat het zo is. Om je iPhone te laten vervangen moet je een telefoonlijn voor ontwikkelaars bellen. Mensen die hun beta-firmware uit andere bronnen halen kunnen proberen om eerst te downgraden naar OS 2.2.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2009, 17:50
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.