Sony bereidt lancering van PlayStation Phone voor

Sony gaat een mobiele telefoon ontwikkelen op basis van de PlayStation Portable (PSP). Het toestel ligt rond kerst 2009 in de winkel en wordt zonder hulp van Sony Ericsson gemaakt.

Sony MyloAls ‘hypetelefoon’ heeft de iPhone eigenlijk weinig echte concurrenten. De HTC Touch Diamond en de Nokia N96 worden massaal verkocht, maar het zal nog wel even duren voordat de eerste fansites rond deze toestellen ontstaan. Sony maakt wat dat betreft heel wat meer kans. Er wordt al langer gepraat over een PlayStation-telefoon en het lijkt erop dat die er ook gaat komen, al hoeft Apple zich voorlopig nog geen zorgen te maken.

Volgens Marketingweek is Sony begonnen met een mobiele telefoon, die onderdeel gaat uitmaken van de Playstation-lijn. Het toestel moet rond kerst 2009 in de winkels liggen. Begin dit jaar ontkende een topman van Sony Ericsson dat er een PSP-telefoon in ontwikkeling was dat kan ermee te maken hebben dat Sony het toestel zonder hulp en bemoeienis van Sony Ericsson gaat ontwikkelen. Het apparaat zal vergelijkbaar zijn met de PlayStation Portable (PSP), maar met een mobiele telefoonfunctie. Sony Ericsson lanceerde vorige week een eigen gamestelefoon: de Sony Ericsson F305, maar die werd met gemengde reacties ontvangen. Sony heeft al de Sony Mylo ontwikkeld (zie foto), een personal communicator waarmee je kunt chatten en browsen, maar daar zit net als in de Nokia N810 geen telefoonfunctie op.

Via: MarketingWeek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2008, 20:42
Categorie iDevices
Onderwerpen ericsson, playstation, psp, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.