iPhoneclub weekoverzicht van 22 t/m 28 juni 2008

Het iPhoneclub-weekoverzicht, met als belangrijkste nieuws: lancering van iPhone SDK beta 8, onbeperkt internet in Nederland en een weggeefactie met iPhones in België.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G weekoverzichtWe publiceren op iPhoneclub dagelijks zoveel nieuwtjes, dat het voor mensen die niet dagelijks naar onze website komen lastig is om te zien wat nu de écht belangrijke ontwikkelingen zijn. Vandaar dit weekoverzicht met alle belangrijke ontwikkelingen van afgelopen week: 22 tot en met 28 juni 2008.

iPhone 3G in Nederland

T-Mobile verstuurde de tweede nieuwsbrief en kondigde daarin aan dat alle iPhone-gebruikers onbeperkt internet krijgen op topsnelheid: 2 Mbps. Ook kunnen ze gratis gebruikmaken van de T-Mobile Hotspots.
Het gerucht dat de iPhone straks ook bij Apple Premium Resellers te koop is werd geloofwaardiger door het nieuws dat Apple ook in Italië en Duitsland het distributienetwerk van de iPhone verder uitbreidt.
De volledige informatie van T-Mobile over de iPhone-abonnementen wordt 3 juli a.s. verwacht.

iPhone 3G in België

Mobistar bracht afgelopen week voor het eerst een nieuwsbrief naar buiten, maar die bevatte niet veel informatie. Op 4 juli worden meer details bekendgemaakt en het lijkt erop dat de Belgen tot die datum moeten wachten om écht te weten wat er speelt. Voor veel andere landen werden wel details bekendgemaakt, zoals Japan, Frankrijk, Engeland, Canada, Noorwegen en Zweden. Radio Donna zorgde voor ophef door op de radio 15 nieuwe iPhones weg te geven. Apple is niet blij en overweegt juridische actie.

Unlock

Wat het unlocken van de iPhone 3G betreft is er afgelopen week niets nieuws naar buiten gekomen.

Software

Het grootste nieuws voor ontwikkelaars was het verschijnen van de iPhone SDK beta 8. Veel veranderingen zijn daarin niet gesignaleerd, maar de meegeleverde pre-release van iTunes 7.7 bevatte wel wat interessante vernieuwingen, zoals ondersteuning voor MobileMe en het synchroniseren van applicaties uit de App Store. Het README-bestand bevatte echter ook een hint voor een afstandsbediening. Met een applicatie die je in de App Store gratis kunt downloaden, kun je straks de muziek in iTunes op afstand bedienen, vanaf je iPhone.

Bij de iPhone-applicaties waren Instinctiv Shuffle en Kusari leuke maar niet echt spectaculaire nieuwkomers. Het is te merken dat de ontwikkelaars aan het afwachten zijn wat de App Store gaat brengen. Verschillende ontwikkelaars kondigden al applicaties aan, bijvoorbeeld Splashdata, ThinkFree en Nuance. De ontwikkelaars konden deze week voor het eerst hun applicaties in de App Store publiceren, maar het is niet alleen maar feest: ontwikkelaars zijn niet blij met de betaaldrempel van $250 en de andere voorwaarden die Apple hanteert. Bij de ‘jailbreak’-applicaties kregen IntelliScreen en Kate nog snel een update. Minder enthousiast zijn we over de nieuwe applicatie HandicApp, die het rechtensysteem van de iPhone nogal radicaal omgooit.

iPhoneApps.org kondigde een bundel van 10 applicaties aan, die je ook gratis zou kunnen krijgen. Wie op het laatste moment nog applicaties wil ontwikkelen, kan daarvoor terecht bij online cursussen. Om te checken of alles goed is gegaan is er de iPhoneDbg Toolkit.

Accessoires

Diverse accessoiremakers hebben aangekondigd dat ze nieuwe cases voor de iPhone 3G hebben ontwikkeld. Sena kondigde een serie van vijf cases aan, Das Blau herintroduceert een case die ze eigenlijk voor de eerste generatie iPhone hadden gemaakt en daarnaast waren er cases van PDO, Orbin en Griffin. Wie liever geen case gebruikt, kan ook de invisibleShield op de iPhone plakken, want de maker van deze onzichtbare plakfolie heeft aangekondigd dat ze de 3G-versie klaar hebben. Een ander handig accessoire was de klokradio met dubbele iPod/iPhone-dock van JVC.

Hardware

iSuppli heeft berekend dat de iPhone 3G goedkoper om te produceren is dan de vorige generatie: maar liefst $52 werd bespaard op onderdelen en assemblage. Wat de Intel Atom-processor betreft: die hoeven we niet eerder dan 2009 of 2010 te verwachten. Wie hardwarematig zijn iPhone wat wil oppimpen kan natuurlijk bij Goldstriker terecht, maar kan ook met de modpakketten van GigaPascal zelf een kunstwerk maken.

Mocht je komende week op vakantie gaan: veel plezier, maar schakel de roaming uit! We hebben een overzicht van roamingkosten en mobiel internet gemaakt waarmee je kunt zien hoeveel je kwijt bent. Mocht je een open draadloos netwerk tegenkomen dan kun je met deze VoIP-applicaties vanaf je iPhone goedkoop bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2009, 0:19
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.