Slecht gerepareerde iPhone 4 veroorzaakt rook in Australisch vliegtuig

Een slecht gerepareerde iPhone 4 veroorzaakte rook in een Australisch vliegtuig. Na onderzoek bleek een schroefde niet goed teruggeplaatst, waardoor een gaatje in de batterij ontstond.

apple rookIn Australië veroorzaakte een oververhitte iPhone 4 flink wat onrust. De iPhone 4 produceerde rook en begon te gloeien, terwijl de eigenaar in een vliegtuig zat. Gelukkig was het vliegtuig al geland op de luchthaven van Sydney en kon het cabinepersoneel meteen maatregelen nemen. Het Australian Transport Safety Bureau heeft nu een onderzoek uitgevoerd en ontdekte dat er met de iPhone 4 was gerommeld. Een slecht uitgevoerde reparatie zou de oververhitting hebben veroorzaakt.

Na technisch onderzoek bleek dat een klein metalen schroefje niet goed was teruggeplaatst. Daardoor drukte de schroef een gaatje in de batterijbehuizing, waardoor kortsluiting ontstond. De reparatie zou niet zijn uitgevoerd door een geautoriseerde partij. De ATSB geeft in het rapport aan, dat er risico’s zijn verbonden als niet-geautoriseerde partijen reparaties uitvoeren aan een apparaat waarin lithium-batterijen voorkomen. De eveneens Australische Civil Aviation Safety Authority raadt daarom aan dat apparaten met batterij in de handbagage moeten worden meegenomen en niet in koffers in het ruim. Het is alweer een paar jaar geleden dat er een ware epidemie was van iPhones die spontaan oververhit raakten. Sindsdien komt het slechts sporadisch voor.

iPhone-4-rook

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2012, 9:48
Categorie Achtergrond
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.