Shazam, Apple en anderen aangeklaagd over muziekherkenning

Shazam, Apple en talloze andere bedrijven zijn aangeklaagd door Tune Hunter, die beweert een patent te hebben op herkenning van muziek via mobiele apparaten.

apple sued for shazamShazam, de populairste iPhone-applicatie om muziek te herkennen, is aangeklaagd door een bedrijf met de naam Tune Hunter. Deze beweren een patent te hebben, die door Apple, Samsung, Napster, Gracenote, LG Electronics, Pantech, Cellco en anderen wordt overtreden. Dat heeft ermee te maken dat deze bedrijven het downloaden van Shazam hebben toegestaan. In het patent beschrijft Tune Hunter een systeem waarbij je muziek kunt identificeren en kopen, met name het markeren van tijd en naam van een radiostation. Dat moet dan gebeuren op een draagbaar apparaat zoals een sleutelhanger, horloge, mobiele telefoon of soortgelijk apparaat.

Eigenlijk beschrijft het patent de functionaliteit van Shazam. Bij Shazam laat je de applicatie meeluisteren met een liedje, dat bijvoorbeeld op de radio wordt afgespeeld. De applicatie herkent het nummer en laat vervolgens zien welk nummer en welke artiest het is, inclusief album waarop het nummer staat. Daarna kun je het nummer ook kopen. Tune Hunter wil uiteraard geld zien en wil een eind maken aan de overtreding, zoals ze claimen.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2009, 1:29
Categorie Apple
Onderwerpen herkenning, muziek, recognition

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.