Apple registreert Nike+ workout-iconen in Europa

Apple heeft meerdere iconen geregistreerd in de Europese database voor industrieel design. Ze hebben te maken met schermen van Nike+.

ipod touch nike trademarkApple heeft diverse iPhone-iconen laten registreren in Europa. Grappig is dat de ene bron (MacNN) spreekt over nieuwe diensten, die uit de iconen zijn af te leiden, terwijl de andere bron (iLounge) uitlegt dat ze met de interface van Nike+ te maken hebben. De conclusie van beide is dan ook verschillend: MacNN ziet er functies voor de nieuwe iPhone in, zoals een schietschijf voor navigatiesoftware en een vlam voor een mogelijke internet-powerbooster. iLounge legt de link met Nike+ en ziet iets heel anders in: de schietschijf is voor kalibratie van de Nike+ sensor en de vlam is voor de verbrande calorieën.

Hoe beide websites tot twee zo verschillende conclusies komen is een beetje een raadsel: beide beweren de database voor industrieel design van de EU te hebben geraadpleegd. De registratie bevat verschillende versies van het Workout-menu, het scherm waarmee de Nike+ sensor gedetecteerd kan worden en het Now Playing-scherm in verschillende varianten. In alle gevallen is een iPod-aanduiding in de linker bovenhoek te zien, dus geruchten dat Apple werkt aan Nike+ voor de iPhone kunnen weer in de kast.

Apple noemt Imran Chaudhri als ontwerper van de nieuwe iconen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2009, 1:40
Categorie iDevices
Onderwerpen europa, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.