Skype 5.0: groepschats en totaal nieuw uiterlijk

Skype 5.0 voor iPhone is een totaal nieuwe versie van de app waarmee je gratis kan bellen en videobellen. Nu ook met groepschats.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Skype iPhone 5.0 vernieuwdWie Skype zegt, zegt ‘gratis bellen’ of ‘videobellen’. En wie gratis bellen en videobellen zegt, zegt Skype. Maar bellen is allang niet meer het enige paard waar de dienst van Microsoft op wedt. Skype is bijgewerkt naar versie 5.0 op de iPhone en de nadruk ligt op chatten. Je kan groepschats maken vanuit de app en chatberichten moeten een stuk beter gesynchroniseerd worden tussen de iPhone-app en andere platformen.

Voorheen ging het op dat gebied vaak fout bij Skype. De berichten die je op de desktop las, werden niet goed bijgeladen op de iPhone en andersom. Vanaf versie 5.0 moeten synchronisatieproblemen echt tot het verleden behoren. Synchronisatie moet live gaan: de melding van een nieuw bericht op je iPhone, hoort te verdwijnen als je het bericht in kwestie al op je computer leest. En berichten die je verstuurt naar personen die offline zijn, mogen ook niet langer verdwalen. Ze worden gewoon wat later bezorgd.

Skype recente chats en gesprekken Skype dial

Skype contact bellen Skype profielinformatie

Frivool

Skype 5.0 is een fraaie applicatie, hier en daar zelfs frivool vormgegeven. De applicatie is afgeleid van de apps op Windows Phone en Android en dat eerste zie je terug aan het horizontale vegen tussen recente contacten, favoriete contacten en je volledige contactenlijst. Vegen naar een andere pagina gaat vloeiend en gepaard met een bewegende wolk bovenin beeld. Onderin beeld vind je een numeriek toetsenbord voor een belletje en de optie om een nieuwe (groeps)chat aan te maken. Skype wijkt af van de doorsnee chatappinterface. De app oogt opgeruimd en is meteen duidelijk.

Skype zeg het met smileys Skype groepsgesprekotpies

Nog geen meerwaarde

Je kan elke groepschat toevoegen aan je favoriete chats zodat die prominent in de app zichtbaar is en geeft aan of je pushberichten wilt ontvangen of niet. Het zwierig in beeld komende pop-up scherm geeft ook de mogelijkheid een groep te verlaten. Deelnemers kunnen elkaar foto’s versturen en uit bewegende smileys kiezen, maar daar houden de opties wel op. Een chat een naam geven of alle media in een overzicht zien, is er niet bij. Ook locaties, video’s of beelden rechtstreeks van het web delen is er niet bij. In groepsformatie bellen of videobellen met snelknoppen is er ook niet bij. Alleen vanuit een persoonlijke chat kan je (video)bellen. Skype heeft een inhaalslag gemaakt op de basisfuncties van een groepschat, maar maakt het de concurrentie nog niet lastig.

Sprong voorwaarts

Op een specifiek punt boet Skype 5.0 in op haar voorganger. Het is niet langer mogelijk recente gesprekken te verwijderen uit het overzicht, wat irritant is als je snel bij recente chats uit wilt komen. Het wachten is op een lange druk waarmee je die gesprekken op kan ruimen. Verder is de app een sprong voorwaarts. De app bedient sneller en soepeler, heeft een prettige interface en wint aan belangrijke functies.

Downloaden: Skype (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 14:14
Categorie Apps
Onderwerpen bellen, chatten, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.