Redsn0w 0.9.7b6 lost problemen met Skype op (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft beta 6 uitgebracht van de jailbreaktool redsn0w en de bijbehorende Jailbreak Monte. Deze untethered jailbreak van iOS 4.2.1 voor 3e en 4e generatie iDevices lost de problemen met Skype op.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

redsn0w beta testHet iPhone Dev Team heeft beta 6 uitgebracht van de jailbreaktool redsn0w en de bijbehorende Jailbreak Monte. Deze untethered jailbreak van iOS 4.2.1 voor 3e en 4e generatie iDevices is bedoeld voor ontwikkelaars die legitiem toegang hebben tot iOS 4.2 beta 3. De laatste beta van redsn0w lost problemen op die eerdere versies van de jailbreak hadden bij gebruik in combinatie met Skype. Gisteren werd ook al een Bluetooth-probleem opgelost door beta 5.

Voor wie is redsn0w 0.9.7b6 bedoeld?

Het iPhone Dev Team benadrukt in de begeleidende update van de blogpost nog eens dat het niet de bedoeling is dat gebruikers zich op illegale wijze toegang verschaffen tot iOS 4.2 beta 3. Ingelogde App Store ontwikkelaars kunnen via deze links legitiem het firmwarebestand van iOS 4.2 beta 3 downloaden. Gebruikers met een iPhone 3G, 2e generatie iPod touch (MB-model) en iPhone 3GS (met de oude bootrom) kunnen zonder toegang tot het firmwarebestand van iOS 4.2 beta 3 untethered jailbreaken met redsn0w 0.9.6RC8. Gebruikers met nieuwere toestellen kunnen in de tussentijd gebruik maken van redsn0w 0.9.6RC8 voor een tethered jailbreak van iOS 4.2.1.

Waarschuwing tegen piraterij

Het iPhone Dev Team heeft aangegeven dat het porten van Jailbreak Monte naar iOS 4.1 nu de hoogste prioriteit heeft, wat zou betekenen dat je toegang nodig zult hebben tot het publiek beschikbare iOS 4.1 firmwarebestand en de bijbehorende per toestel unieke handtekening (in plaats van het firmwarebestand en de unieke handtekening van iOS 4.2 beta 3). Daarnaast zal het iPhone Dev Team nog proberen de (niet gepubliceerde) Windows-versie van de jailbreak te optimaliseren.

Het gebruik van redsn0w 0.9.7b6

In tegenstelling tot de eerdere beta’s is het mogelijk om beta 6 van redsn0w te gebruiken nadat beta 5 al is toegepast op een bepaald toestel. Als je alleen de problemen van de jailbreak met Skype op wilt lossen en eerder al beta 5 had gebruikt, kun je redsn0w beta 6 gebruiken en daarbij alle vakjes deselecteren. Aangezien het om een beta van de software gaat wordt betatesters gevraagd om zo mogelijk beta 6 zowel te proberen op een toestel dat nog niet eerder gejailbreakt is als op een toestel dat eerder is gejailbreakt met beta 5. Een stappenplan voor het uitvoeren van Jailbreak Monte vind je in het artikel over redsn0w 0.9.7b1. Gebruikers van redsn0w 0.9.7b6 zouden (nog steeds) problemen ondervinden bij gebruik van de jailbreak in combinatie met door DRM beschermde boeken in iBooks en met MSN Messenger.

Redsn0w 0.9.7b6 is voorlopig alleen te downloaden voor Mac OS X. Voor meer informatie over de jailbreak(tool) kun je terecht bij het iPhone Dev Team. Mocht je tegen verdere vragen aanlopen, dan kun je daarvoor terecht op ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2011, 19:38
Categorieën Apps, Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.