Pod2g: komende jailbreak nog steeds mogelijk op iOS 5.1.1 (jailbreak)

De hacker pod2g heeft bevestigd dat de komende jailbreak nog steeds mogelijk is op een iPad 3 met iOS 5.1.1. De komende jailbreak wordt binnen enkele weken verwacht.

Jailbreak mogelijk op iOS 5.1.1De hacker @pod2g heeft bevestigd dat de komende jailbreak nog steeds mogelijk is op een iPad 3 met iOS 5.1.1. De komende jailbreak wordt binnen enkele weken verwacht en zal geschikt zijn voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e en 4e generatie iPod touch, de originele iPad, iPad 2 en iPad 3.

Om de jailbreak uit te voeren zal gebruik worden gemaakt van een keten van zeven verschillende kwetsbaarheden in iOS, die dus nog steeds in de laatste firmwareversie aanwezig blijken te zijn. Strikt genomen zou een jailbreak ook mogelijk zijn geweest op basis van vijf kwetsbaarheden, maar twee kwetsbaarheden worden gebruikt om juridische redenen, zodat er geen inbreuk hoeft te worden gemaakt op het auteursrecht van Apple. Nooit eerder waren er zo veel verschillende kwetsbaarheden nodig om een jailbreak op iOS te realiseren. De jailbreak zal zo snel mogelijk worden uitgebracht, maar het zal nog enkele weken duren voordat het proces zover is dat er een grafische jailbreaktool kan worden uitgebracht.

Het is mogelijk dat de komende jailbreak alleen voor iOS 5.1.1 beschikbaar zal worden gemaakt, maar totdat dat bevestigd wordt is het altijd aan te raden om gebruik te blijven maken van een zo oud mogelijke firmwareversie als je een jailbreak uit wilt voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2012, 21:54
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.