Mobistar start maandag met persoonlijke hotspot (tethering) op iPhone

Mobistar gaat maandag 14 mei 2012 van start met
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone tetheringDe Belgische iPhone-provider Mobistar gaat vanaf maandag de persoonlijke hotspot-functie aanbieden op de iPhone. De aanbiederinstellingen zorgen ervoor dat bepaalde functionaliteit door de operator wordt toegestaan. Zo biedt de Nederlandse operator Vodafone sinds afgelopen week ook tethering aan via een provider-update. Bij Mobistar zullen de klanten nog twee dagen moeten wachten. Abonnees van Mobistar kunnen de nieuwe aanbiederaanstellingen nu al op hun iPhone ophalen. Maar met de volgende workaround lukt het al.


mobistar personal hotspotGa naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > Mobiel datanetwerk en verander onderaan het scherm de link bij Internet-tethering van iew.be naar iphone.mobistar. De persoonlijke hotspotfunctie is dan al geactiveerd.

Ga vervolgens naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > Persoonlijke hotspot om de functie aan te zetten. Lukt het niet, dan kun je het beste je toestel nog eens opstarten.

Krijg je de komende dagen de nieuwe operatorinstellingen toegestuurd via Mobistar, dan moet je op een andere plek in de instellingen zijn om te activeren: ga naar Instellingen > Algemeen > Info. Dit werkt voor alle iPhones met minimaal firmware 5.1. Voor oudere firmwares kun je in de reacties bij dit artikel een alternatieve (omslachtiger) methode lezen om je iDevice te spoofen naar iOS 5.1.

Update: Mobistar is nu gestart met de Mobile Hotspot-dienst. Deze is inbegrepen in de Internet Everywhere Multi Relax- en Max-tariefplannen en de My for iPhone-tariefplannen. Het is alleen beschikbaar op de iPhone 3GS/4/4S en de nieuwe iPad met iOS 5.1. Op andere tariefplannen betaal je 3 euro per maand.

Met dank aan @bumba86

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.