Pixelmator met Foto's extensies.

Pixelmator voor Mac bijgewerkt voor El Capitan met Split View en Foto’s extensie

De makers van Pixelmator hebben hun app een aangename update gegeven. De nieuwe versie biedt ondersteuning voor Split View in El Capitan en heeft nu extensies voor de standaard Foto's-app. Ook het gebruik van Force Touch-trackpads is verbeterd.

Pixelmator-icoon voor de Mac.Pixelmator voor Mac, de krachtige bewerkingsapp voor foto’s, wordt donderdag 15 oktober bijgewerkt met ondersteuning voor OS X El Capitan. Hierdoor kun je Pixelmator vlekkeloos gebruiken naast een andere fullscreen-app in de Split View weergave en biedt de app bewerkingsextensies voor de standaard Foto’s app.

Pixelmator in Split view

Dankzij de komst van Pixelmator 3.4, door de makers liefkozend Pixelmator 3.4 Twist genoemd, kan de bewerkingsapp in fullscreen mode getoond worden in combinatie met een andere fullscreen app dankzij de El Capitan-functie genaamd Split View. Je kunt zelf bepalen hoe je het scherm in de Split View stand in wil delen door de verticale lijn in het midden te verschuiven. Dankzij deze ondersteuning kun je nu Pixelmator in volle glorie gebruiken, terwijl je met een schuin oog toch nog naar bijvoorbeeld Safari kunt kijken.

Pixelmator in Split View in El Capitan.

Bewerkingstools Pixelmator ook in Foto’s

Pixelmator bevat een aantal krachtige bewerkingstools, maar met de komst van deze update kun je deze ook gebruiken in de standaard Foto’s-app. Met deze nieuwe functies kun je grappige lachspiegeleffecten aan je foto’s geven. Deze Pixelmator-extensies zijn gemaakt via Apple’s eigen Metal. Ook kun je gezichten en schaduwen retoucheren en artistieke effecten creëren.

Pixelmator met Foto's extensies.

Naast deze functies is ook de ondersteuning van Force Touch Trackpads verbeterd, bijvoorbeeld voor de nieuwe Magic Trackpad 2. Ook is Apple’s nieuwe systeemlettertype San Francisco ingesteld als het nieuwe standaard lettertype voor de app en zijn er nog andere kleine bugs opgelost.

De update is op 15 oktober beschikbaar in de Mac App Store.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 15 oktober: De update van Pixelmator voor OS X is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2015, 14:27
Categorie Apps
Onderwerpen el capitan, pixelmator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.