peeq

Wissel korte video’s uit met de peeq-app

Met peeq verstuur je korte filmpjes naar vrienden en familie, zonder je databundel zwaar te belasten.

peeqFilmpjes naar vrienden en familie sturen kan natuurlijk via Whatsapp, Telegram Messenger of Snapchat, maar dit is vaak een aanslag op je databundel. Met peeq verstuur je eveneens videobestanden, maar dankzij een maximale lengte én slimme compressietechnieken zouden de filmpjes niet veel groter moeten zijn dan een enkele foto.

Volgens het Vine-principe zijn filmpjes in peeq maximaal 6 seconden lang. Voldoende om een goede indruk van iets te geven of om te laten zien waar je mee bezig bent. Leuk is dat je met een extra tik de ander vraagt om een filmpje te maken. Heeft niemand in je vriendenkring de app geïnstalleerd of wil je nieuwe mensen leren kennen, gebruik dan de Telescope-functie. Hiermee verstuur je filmpjes naar mensen in de buurt. Met dat laatste onderscheidt peeq zich van een concurrerende app als Snapchat, waarin het ontdekken van mensen in je omgeving een stuk lastiger is.

peeq

Peeq benadrukt dat filmpjes alleen opgeslagen worden op jouw iPhone en die van de ontvanger. Vanuit privacy-overwegingen wordt dus er niet opgeslagen op centrale servers. De 6-seconden filmpjes zijn slechts 0,4 MB groot en dat maakt peeq erg interessant voor mensen met een beperkte databundel. De app is overigens ook beschikbaar voor Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 20:49
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.