Ontwikkelaars mogen push notificatie testen met applicatie AP News

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu de applicatie AP News testen. Dit is de eerste applicatie die push notifications ondersteund. Ontwikkelaars worden uitgenodigd om mee te helpen bij het testen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Push Notifications - AP NewsOntwikkelaars die meedoen aan het iPhone Developer Program hebben zojuist een e-mail gekregen, met daarin een promocode voor de applicatie van Associated Press. Daar is iets bijzonders mee aan de hand: het is de eerste applicatie die gebruikmaakt van push notificaties. Het is de bedoeling dat de ontwikkelaars gaan meehelpen om te kijken of push notificaties ook bij een grotere groep gebruikers nog bruikbaar blijven. Apple spreekt van een “high-volume test environment”. Om te kunnen deelnemen moet je een applicatie van Associated Press op je iPhone met firmware 3.0 beta 5 installeren. De applicatie blijft maar 7 dagen actief. Bij het opstarten van de applicatie moet je je locatie aangeven door het intikken van je postcode.

De applicatie werkt vooralsnog alleen met Amerikaanse postcodes (niet met Canadese of Nederlandse). In het instellingenmenu is nu ook de optie Notifications, waar de applicatie van Associated Press bij staat genoemd. Hier kun je de push notifications voor de betreffende applicatie aan of uit zetten. Daarna zal AP News een flinke hoeveelheid nieuwsalerts op de ontwikkelaars af sturen (flinke databundel is dus gewenst). Als je binnen 48 uur geen voortdurende stroom notificaties binnenkrijgt moet je contact opnemen met Apple.

push notifications

Nieuwe afbeeldingen toegevoegd.

Met medewerking van Fokke en Michael, thanks!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2009, 0:43
Categorie Apps
Onderwerpen notificaties, ontwikkelaars, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.