Onderdelen van budget iPhone samengebracht in video

Techdy heeft met plastic onderdelen van de budget iPhone een video gemaakt. Ook verkopen ze een budget iPhone-kloon die op Android draait.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

budget iphone plasticGeruchten over een goedkopere iPhone doen al langere tijd de ronde. Eigenlijk zou het niet zo vreemd zijn als Apple er eentje uitbrengt. Bij de iPad en iPod maakte Apple na verloop van tijd ook goedkopere varianten, zonder dat je het als goedkope rommel kan betitelen. Of denk aan de Mac mini, als goedkopere variant van de Mac, waarbij je zelf voor het beeldscherm moet zorgen. De budget iPhone kan daarom best eens realiteit worden. In onderstaande video zijn de plastic onderdelen van zo’n budget iPhone samengevoegd, zodat je een indruk krijgt hoe het eruit kan gaan zien.

Een budget iPhone zou Apple meer mogelijkheden bieden om door te dringen in landen waar het inkomen lager is en waar mensen zich moeilijker het topmodel iPhone kunnen veroorloven. Die bevinden zich niet alleen in Zuid-Amerika, Afrika en delen van Azië, maar bijvoorbeeld ook in Zuid-Europa. In landen waar de economische crisis sterk heeft toegeslagen, zoals in Spanje en Italië, worden momenteel veel Android-telefoons verkocht.

Onderstaande video is gemaakt door Techdy, die erover zegt dat het toestel niet goedkoop aanvoelt als je ‘m in de hand houdt. In vergelijking met de Samsung Galaxy-telefoons voelt het plastic robuuster. Techdy heeft ook een eigen kloon van de budget iPhone laten ontwikkelen, die voor het gemak op Android draait.


Video niet zichtbaar? Bekijk op Vimeo.

Techdy verkoopt het Android-toestel via de eigen webshop. Het toestel heeft de naam Basic Bear (tja…) en is voorzien van een 4-inch scherm, 1,7 GHz quad-core Snapdragon-processor, 2 GB RAM, 16 GB opslagruimte, een 8-megapixelcamera met led-flitser en een 2-megapixelcamera aan de voorkant. Het toestel draait op Android 4.2 Jelly Bean. Verkrijgbaar in 5 kleuren voor $199. Eén probleem nog: deze Basic Bear komt pas in september 2013 beschikbaar. Rond die tijd weten we misschien al hoe de echte budget iPhone eruit komt te zien.

basic bear

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2013, 11:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.