Nederlandse aanbieder Prss stopt met iPad-magazineplatform

Het Nederlandse magazineplatform Prss is ter ziele gegaan. De dienst waarmee je magazines op de iPad kon maken, legt het bijltje erbij neer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Prss iPad magazine makenHet Nederlandse magazineplatform Prss stopt met de huidige tools en apps om iPad-magazines te maken. Dat valt te lezen in een e-mail die in bezit is van de redactie van iPadclub. Prss heeft nog niet publiekelijk gecommuniceerd dat ze per 16 juli 2014 gaan stoppen. De dienst was bedoeld om gemakkelijk digitale magazines voor de iPad te maken en had in de betafase al enkele bekende namen uit de techwereld aangetrokken. In Nederland gebruikten onder andere TheNextWeb en Bright Prss om iPad-magazines te maken.


Prss kwam nooit uit de betaperiode, de testperiode van de dienst. iPadclub kreeg een e-mailbericht doorgestuurd van één van de Nederlandse partners. Daaruit wordt duidelijk dat de dienst en bijbehorende apps per 16 juli 2014 stoppen.

Beste [naam],

We hebben met plezier met jullie samengewerkt de afgelopen tijd en we zijn dankbaar voor de waardevolle input. Desondanks hebben we besloten het bedrijf op een andere manier voort te zetten. Dit houdt in dat de beta periode aan een einde is gekomen en wij onze service stoppen per 16 juli 2014.

Na 16 juli 2014 zal er geen toegang tot Prss tool en apps meer mogelijk zijn.

Bedankt voor alle steun de afgelopen tijd. Mochten er vragen zijn, deel deze vooral met ons, wij beantwoorden deze graag. Mail naar [email protected] We bieden bijvoorbaat onze excuses aan als we niet op alle mails kunnen antwoorden.

Hartelijke groet,

-Jasper
Support at Prss

Prss was gebaseerd op het reismagazine TRVL. Met Prss probeerde het team achter TRVL de ontwikkelde tools ook beschikbaar te stellen aan externe partijen die digitale magazines wilden maken. Prss was cloudgebaseerd en standaard voorzien van functies om om te delen op sociale media, zodat gebruikers foto’s en reacties konden uitwisselen met anderen. Je kon pinchen en zoomen bij pagina’s, net als in TRVL voor iPad. Door het traditionele proces van gedrukte tijdschriften te omzeilen, kon Prss een oplossing maken die voor iOS was geoptimaliseerd. De tijdschriften die met Prss werden gemaakt, kon je staand (portret) en liggend (landschap) doorbladeren op alle schermresoluties, van iPad mini tot iPad met Retina-scherm.

http://vimeo.com/52575781

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.