Met Moment haal je meer uit je iPhone-camera

Met de lenzen van Moment kun je nog meer uit de camera van de iPhone halen. De kwalitatief goede lenzen bevestig je eenvoudig aan je iPhone en ze maken fantastische foto's.

De iPhone staat al jaren bekend om zijn goede camera en met de campagne ‘Shot on iPhone‘ blijft Apple benadrukken dat de iPhone een fantastische camera heeft. Maar voor wie nog steeds niet helemaal tevreden is of de camera van de iPhone nóg beter wilt maken, zijn er de lenzen van Moment. Het is een van de weinige serieuze concurrenten van Olloclip.

Moment-lens op iPhone

Succesvolle Kickstarter-campagne

In 2014 begon Moment een Kickstarter-project om geld op te halen voor kwalitatief goede iPhone-lenzen. Het leek wel alsof elke ‘instagrammer’ en mobiele fotograaf interesse had in de lenzen, want het project werd een groot succes. Binnen korte tijd was het doel van $50,000 gehaald en de eindstand kwam uit op bijna een half miljoen dollar. Met dat geld kon het bedrijf de productie starten en inmiddels zijn de lenzen online te bestellen in de webshop van het bedrijf.

Plaatje om lens te bevestigen

Moment zit altijd op je iPhone

De lens moet op een plaatje worden geschroefd dat je als het ware op je iPhone plakt. Houd er rekening mee dat het zwarte plaatje altijd te zien is op je iPhone en er niet gemakkelijk af te halen is (dit kan alleen met een föhn). Het grote voordeel van het metalen plaatje is dat het dun genoeg is om onder een groot aantal hoesjes te passen. Het bedrijf heeft op de site een lijst met compatible hoesjes beschikbaar gemaakt.

De drie lenzen van Moment

Op dit moment bestaat het assortiment uit 3 verschillende lenzen. Voor de fotograaf die zoveel mogelijk in beeld wilt krijgen – maar geen fisheye-effect wilt creëren – is er een groothoeklens. Het bedrijf claimt dat er geen vervorming zichtbaar is door geavanceerde technieken te gebruiken, dezelfde technieken die je terugziet in professionele groothoeklenzen voor spiegelreflexcamera’s. De lens is zeer geschikt voor landschap- en straatfotografie en legt twee keer meer vast dan de ingebouwde iPhone camera.

De 3 lenzen van Moment

Optical zoom bestaat (helaas) nog niet voor de iPhone, maar de telelens van Moment brengt alles twee keer dichterbij. Nadat je het onderwerp dichterbij hebt kunnen brengen met de lens kun je ook nog gebruik maken van de standaardzoom in de iPhone. Hoewel de kwaliteit dan snel achteruit gaat kun je enorm ver kijken en als je achteraan een concert staat kun je toch nog een glimp opvangen van je favoriete artiest.

Macro lens van Moment

Voor liefhebbers van macrofotografie heeft moment een marcolens ontwikkeld, dat tot 10x dichterbij komt. Voor wie dol is op het fotograferen van insecten, stoffen of andere materialen is dit een ideale lens. De brandpuntsafstand is 25mm waarmee je erg dichtbij het onderwerp kunt komen zonder dat je de focus verliest.

Moment: een geslaagd project

Moment gaat voor kwaliteit en lijkt op weg om een succesvol bedrijf te gaan worden. Het bedrijf is er na het succesvolle Kickstarter-project in geslaagd om de lenzen in het assortiment van de Amerikaanse Apple Stores te krijgen, een gegeven dat niet voor elk product is weggelegd.

Als je zelf een lens van Moment wilt aanschaffen kun je terecht op de website van de fabrikant. De lenzen kosten 99 dollar per stuk en het plaatje waaraan je de lens kunt bevestigen kost 10 dollar. Voor de verzendkosten en invoerbelastingen betaal je in totaal zo’n $50 kwijt. Voor een set ben je dus ruim 150 dollar kwijt, wat aan de prijzige kant is voor een extra lens. Als alternatief zijn er natuurlijk de lenzen van Olloclip waar we al eerder over schreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2016, 20:01
Categorie Accessoires
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.