MobileMe in Europa: half zoveel dataverkeer en opslagruimte als in de VS

MobileMe is in Europa met een prijs van 79 euro net iets duurder dan in de VS. Maar in Europese landen krijg je maar half zoveel dataverkeer en de familie-accounts bieden maar half zoveel opslag.

Mobile MeMobileMe gaat in Europa €79 euro per jaar kosten en dat is zo’n 20% duurder dan de prijs die je in de VS betaalt. Maar nu blijkt dat het pakket in Europa ook nog minder te bieden heeft: in plaats van 200 GB dataverkeer per maand krijg je in Europese landen maar 100 GB per maand. En de familieleden die meedoen in het Family Pack krijgen maar 2,5 GB opslagruimte per maand in plaats van 5 GB in de VS.

Kijk en vergelijk! De Nederlandse versie:

Bij een individueel abonnement krijg je de beschikking over 20 GB aan gecombineerde opslag voor e-mails en bestanden, een maximale gegevensoverdracht van 100 GB per maand, tot vijf e-mailaliassen en volledige toegang tot alles wat MobileMe te bieden heeft.

En de Amerikaanse versie:

An individual membership comes with 20GB of combined email and file storage, 200GB of monthly data transfer, and full access to everything MobileMe has to offer.

Bij de Amerikaanse versie wordt vreemd genoeg niet gesproken over e-mailaliassen en dat kan iets te maken hebben met de ontdekking van OneMoreThing dat er meerdere mailboxes in de Nederlandse screenshots zichtbaar zijn (maar waarom?).

Zoals gezegd: ook bij de familiepakketten is er verschil. Eerst de Nederlandse:

Ideaal voor het gezin: bij het Family Pack beschik je over een hoofdaccount met dezelfde mogelijkheden als het basisabonnement, plus vier subaccounts. Iedereen krijgt een eigen e-mailadres, iDisk-map, 2,5 GB aan opslag voor e-mails en bestanden en een maximale gegevensoverdracht van 25 GB per maand. Er is ook een iDisk-map voor het hele gezin. Alles wordt beheerd via de hoofdaccount – ook het abonnement en de verlenging.

En dan de Amerikaanse versie:

The Family Pack includes one individual account plus four Family Member accounts, each with its own email address, 5GB of combined email and file storage, and 50GB of monthly data transfer.

De kans dat het hier om een toevallig typfoutje gaat, lijkt klein: ook op andere Europese Apple-sites zijn de lagere getallen voor dataverkeer en opslagruimte te vinden: Frankrijk, UK en Spanje bijvoorbeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2008, 16:34
Categorie iOS
Onderwerpen abonnementen, dataverkeer, mobileme, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.