Mobiele tv geen bedreiging voor traditioneel tv-kijken

Amerikanen krijgen steeds meer mogelijkheden om tv te kijken op mobiele apparaten en via internet. Toch besteden ze nog evenveel tijd voor de traditionele beeldbuis.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

live tv equinuxEr is altijd veel belangstelling voor oplossingen waarmee je tv op je iPhone kunt kijken, of het nu om Live TV van Equinux of de nieuwe plannen van MobiTV gaat. Je zou denken dat je met mobiele tv op een andere plek gaat tv-kijken: in plaats van op de bank in de huiskamer kijk je in de bus of in bed naar je favoriete programma’s. Maar dat blijkt niet het geval: mensen kijken nog net zoveel naar de traditionele beeldbuis (of flatscreen) in de huiskamer.

De nieuwe manieren om televisie te kijken zijn een aanvulling en geen vervanging voor de normale tv, zo bleek uit onderzoek van Nielsen onder Amerikaanse gebruikers. In het vierde kwartaal van 2008 steeg het aantal traditionele tv-kijkende Amerikanen naar 285 miljoen. De gemiddelde kijkduur nam zelfs nog iets toe: van 145 naar 151 minuten per dag. Verder is opvallend dat mensen langer naar tv op de mobiele telefoon kijken (gemiddeld 3:42 minuten per dag) dan naar filmpjes op internet (bijna 3:00 minuten per dag). Toch is er maar een kleine groep die daadwerkelijk tv-kijkt op de mobiele telefoon: er zijn 229 miljoen mobiele telefoongebruikers, maar slechts 11 miljoen kijkt video of tv-beelden. Dat is nog geen 5%.

Meer info: Wall Street Journal
Via: Emerce

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen nielsen, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.