Minim-kickstarter

Koppel de Minim aan je iDevice en je hebt altijd een muziekinstrument op zak

Met de Minim heb je altijd een instrument op zak. Het paneeltje is niet groter dan een iPhone 6 Plus, en kun je gebruiken om verbinding te maken met populaire muziek-apps.

Minim-Instrument
Je weet als muzikant nooit wanneer je dat ene briljante nummer verzint, dus kan het geen kwaad om ook onderweg een instrumentje op zak te hebben. De Minim is net zo groot als een iPhone 6 Plus, en maakt verbinding met zo’n beetje alle apparaten van Apple.

Het is de Minim wel aan te zien dat hij ontworpen is voor de mobiele muzikant. In plaats van een touchscreen is er bewust gekozen voor fysieke knoppen, die een ander geluid produceren als je er harder op drukt.

Koppel de Minim aan je favoriete muziek-app

Het kleine paneel is te koppelen aan allerlei populaire muziek-apps (waaronder Garageband) en je kunt de knoppen zo programmeren dat ze bijvoorbeeld een gitaargeluid maken of een collectie van je favoriete samples afspelen. Een beetje zoals de Artiphon Instrument 1, maar dan met ondersteuning voor meer instrumenten dankzij het ontwerp.

Naast de vijftien oplichtende gekleurde knoppen is er een fader aanwezig waarmee je door eroverheen te schuiven de toonhoogte kunt veranderen. Door de Minim te kantelen kun je het geluid ook een ander effect meegeven.

Minim-formaat

Wees nog snel een early bird

De Minim verbindt via Bluetooth met je iPad, iPhone of Mac, zodat je hem heel makkelijk met je mee kunt nemen. De makers raden overigens aan om je Mac en iDevice te verbinden met een koptelefoon of speaker om de geluidskwaliteit te verbeteren.

Het Kickstarterproject van Minim is ondertussen al een groot succes. Het streefbedrag van 40.000 dollar is al bijna verdubbeld, al kun je nog wel negentien dagen lang gebruik maken van de early bird korting. Daarmee bestel je een exemplaar voor 99 dollar, terwijl de uiteindelijke prijs op $149 komt te liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2015, 14:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.