Microsoft Bing geeft SDK vrij voor iPhone-ontwikkelaars

Mircosoft heeft haar SDK van de zoekmachine Bing als open source aangeboden voor iPhone-ontwikkelaars op CodePlex. Ze kunnen het gebruiken in hun Cocoa- en Cocoa Touch-applicaties.

Microsoft Bing LogoMicrosoft heeft de SDK van Bing, haar nieuwe zoekmachine, toegankelijk gemaakt voor iPhone-ontwikkelaars. Twee weken geleden kondigde Microsoft de plannen al aan en inmiddels is nu de volledige SDK via CodePlex te downloaden. CodePlex is een hostingdienst voor open source software.

De Bing SDK maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om via je eigen iPhone-applicatie een zoekopdracht uit te voeren via de Bing-zoekmachine en deze resultaten te presenteren in je applicatie. De ontwikkelaar kan synchronous en asynchronous zoeken via de SDK van Bing. Dit houdt in dat het aanroepen van de SDK niet synchroon hoeft te gaan, maar dat de ontwikkelaar vrij is hoe en wanneer hij de SDK aanroept.

Niet alleen reguliere webpagina’s kunnen met de SDK gevonden worden; ook plaatjes, video, nieuws en contacten zijn doorzoekbaar. De SDK is open source en is onder een Microsoft Public License (M-PL) uitgegeven. De SDK ondersteunt voorzover bekend alleen Cocoa- en Cocoa Touch-applicaties.

Bron: Bing Community Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2009, 11:00
Categorie Apps
Onderwerp sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.