Belgische tiener meldt ontploffende iPhone

Ook België heeft nu een eigen incident met een exploderende iPhone. De iPhone van een 15-jarige tiener ontplofte toen de jongen ermee wilde bellen.

iphone schermHet lijkt wel alsof er een kettingreactie is gestart: maandenlang hoor je niets over exploderende en in brand vliegende iPhones en opeens duiken ze overal op. Het nieuwste geval is te vinden in België. Daar explodeerde de iPhone bij een 15-jarige jongen uit Luik, die er net mee wilde gaan bellen. De jongen raakte niet gewond, maar had wel enkele dagen last van hoofdpijn. Na contact met Apple werd een vervangend toestel beloofd, als de tiener zijn kapotte toestel opstuurt. Hij heeft deze op dit moment nog steeds niet ontvangen. Franse consumentengroepen zijn inmiddels een onderzoek gestart na een recent incident in Frankrijk. Eerder vonden al ongelukjes plaats in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

De Europese Commissie heeft Apple gevraagd om meer duidelijkheid te verschaffen over de veiligheid van de iPhone. De toestelfabrikant gaat de getroffen apparaten onderzoeken, waarbij het overigens niet alleen om iPhones gaat (de zaak met de Britse vader en zijn dochter gaat over een iPod). Dinsdag was er nog een 26-jarige beveiligingsmedewerker die een stuk glas in zijn oog kreeg toen het iPhone-scherm versplinterde. Deze iPhone-bezitter is van plan om geld terug te krijgen en wil zijn schade verhalen op Apple. Eerder hadden wij in Nederland al het geval van Pieter die zijn iPhone spontaan in brand zag vliegen op zijn autostoel.

Wat opvalt is dat de incidenten tot nu toe vooral in Europa plaatsvinden. Hoofd communicatie Alan Hely van Apple, wil voorlopig nog niets erover zeggen: “Until we have the full details, we don’t have anything further to add“, zei hij tegen de pers.

Tipgevers: Stijn, Truckdiver, kD, GinoD, Bart en Arne

Via Nieuwsblad.be en De Redactie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2009, 11:48
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.