Meer dan 15.000 iPhones op Belgische netwerken

Op de Belgische mobiele netwerken zijn op dit moment ruim 15.000 iPhones in gebruik, aldus de Gazet van Antwerpen, die een belrondje langs Proximus, Base en Mobistar maakte.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Belgie kaartDe Gazet Van Antwerpen deed een rondvraag bij de drie mobiele operators in België (Base, Proximus en Mobistar) en trekt daaruit de conclusie dat er op dit moment meer dan 15.000 iPhones in gebruik zijn in België. De Gazet noemt dat “opmerkelijk” omdat de iPhone nog niet officieel in België te koop is. Maar ze weten natuurlijk wel beter: die iPhones zijn gewoon geïmporteerd.

De krant vervolgt met het bekende verhaal, dat de iPhone gebruiksvriendelijk is en dat veel Europeanen het toestel in Amerika hebben gekocht. De Gazet sprak ook met Bart Vandesompele van Base, een dochterbedrijf van KPN. Hij zegt: “Apple heeft in elk land een overeenkomst gesloten met een telecomoperator die het toestel mag verkopen. België is het enige land ter wereld waar zo’n koppelverkoop verboden is. Dus ofwel maakt Apple een uitzondering voor ons land, ofwel zoekt het bedrijf een juridisch achterpoortje. Het is maar de vraag of een multinational wakker ligt van de Belgische markt.”

Kom op Vandesompele, geen valse bescheidenheid! De woordvoerder laat bovendien zien dat hij de berichten van de afgelopen dagen niet heeft gevolgd, want voor Australië en Italië heeft Apple al voor een strategie met meerdere operators gekozen. En zou België echt het enige land zijn waar koppelverkoop verboden is? In Australië speelde toch ook zoiets?

Vandesompele zegt dat de drie Belgische telecomoperators niet door Apple zijn benaderd om het probleem van grijze import aan te pakken. Apple zelf gooit er nog wat FUD tegenaan bij monde van Bethan Lloyd, Europees persverantwoordelijke bij Apple: “… we willen er wel op hameren dat bij een onzorgvuldige en illegale aanpassing het toestel onherstelbaar beschadigd kan worden.”

Via: Gazet van Antwerpen

Met dank aan Truckdiver voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:21
Categorie Providers
Onderwerpen base, belgisch, belgische apps, mobistar, provider, proximus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.