Kort iPhone-nieuws: Puzzelgame Pieces, Zwitserse iPhone 3G krijgt mobiele tv, Keynote tijdens WWDC 2008

Drie korte iPhone-nieuwtjes: Apple heeft officieel meer details vrijgegeven over het programma op de WWDC, in Zwitserland komt een iPhone beschikbaar die volgens de geruchten mobiele tv bevat en er is een nieuw puzzelspel: Pieces.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PiecesDrie korte iPhone-nieuwtjes: puzzelen met Pieces, Swisscom gaat de iPhone in Zwitserland aanbieden met een nieuwe functie: mobiele tv! Tevens is er een gerucht op de Swisscom-forums dat de nieuwe iPhone een capaciteit van 32 GB krijgt. In een persbericht heeft Apple aangekondigd dat de ontwikkelplatformen van Mac OS X Leopard en iPhone in de spotlights zullen staan tijdens de keynote van WWDC 2008.

Puzzelen met Pieces

Pieces is een puzzelgame waarbij je een foto die in 40, 50, 60, 70 of 80 stukken is verknipt weer moet terugplaatsen in de juiste volgorde. Om het gemakkelijk te maken, zijn er vier markeringen aanwezig waaraan je meteen kunt zien wat de hoekstukken zijn. Het hierboven getoonde screenshot is afkomstig van Apple iPhone School, waar wordt geklaagd dat er weliswaar meerdere afbeeldingsbestanden zijn meegeleverd, maar dat je toch steeds dezelfde puzzel moet oplossen. Pieces is te installeren via de iSpazio source.

iPhone in Zwitserland met mobiele tv

John stuurde ons een tip over een nieuwtje dat vandaag in de Franstalige krant Le Matin staat. Volgens de krant krijgt Swisscom de iPhone deze zomer. Het nieuwtje zelf is niet zo bijzonder, want we hebben nu al genoeg bevestiging gekregen dat de iPhone de komende maanden in veel meer landen beschikbaar zal komen. Wel nieuw is het verhaal, dat de iPhone zal worden voorzien van GPS, videoconferencing en mobiele tv (!!).

Swisscom folderEr is ook een heel ander gerucht op de forums van Swisscom gevonden: daaruit blijkt dat de nieuwe iPhone in een capaciteit van 32 GB en in drie kleuren verkrijgbaar zal zijn: zilver, wit en zwart. De zilverkleurige versie is alleen als 16GB-versie verkrijgbaar, met 20 juni (of later) als vermoedelijke lanceerdatum.
Dat de iPhone via Swisscom aangeboden zal gaan worden is geen verrassing, gezien de (fake) brochure die eerder al eens opdook. Al heeft Swisscom de toen genoemde deadline van 4 april nooit gehaald…

Ontwikkelen voor iPhone centraal op WWDC

Apple Nederland heeft een persbericht rondgestuurd, waarin ze schrijven wat er zoal op de WWDC-keynote 2008 te beleven zal zijn. Ook op de Apple-website is het bericht te lezen. Het Nederlandse persbericht, met de lange titel ‘Apple leiding geeft demonstratie van Mac OS X Leopard- en OS X iPhone-ontwikkelplatforms tijdens WWDC 2008-keynote’ vertelt dat een team van Apple-leidinggevenden onder leiding van Steve Jobs presentaties zal geven. Het ontwikkelplatform van het ‘baanbrekende en vernieuwende’ Mac OS X Leopard staat daarbij centraal, plus het ontwikkelplatform van ‘s werelds ‘meest gavanceerde mobiele besturingssysteem’, OS X iPhone.

Met dank aan Truckdiver.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2009, 16:18
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 3G, keynote, provider, puzzel, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.